Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mystery0001

przeprowadzka do Brazylii- tak czy nie?

Polecane posty

Witam! Mam 34 lata, 5 dzieci( same dziewczyny!) i cudownego męża, z pochodzenia Brazylijczyka( ciacho :D). Miłość między nami jest nadal tak silna jak wówczas, kiedy mieliśmy 20 lat. <3 Ja wychowałam się w Polsce, ale jestem Ukrainką, tam mieszkają też moi rodzice. Dzieci są w wieku: 15 lat, 12, 8, 1 roczek i 2 miesiące. Mąż od 10 lat mieszka w Brazylii, ponieważ ma tam bardzo dobrą pracę. Odwiedza nas jednak często( jak na taką odległość), średnio 2 razy w miesiącu. Ja oczywiście nie pracuję, bo z piątkom dzieci to niemożliwe. Od dawna namawia mnie na przeprowadzkę do Brazylii, bo będziemy tam razem, blisko oceanu, gorący klimat, dzieci umieją portugalski. Ja jednak się waham- w końcu z Polski mam blisko do rodziców na Ukr, a z Brazylii- nie lada kawałek! Martwię się jeszcze o dzieci, choć biegle operują językiem. Plusem jest matka męża, która z pewnością odciąży mnie trochę z roli mamy 24h... zwłaszcza, że dwójka niespełna rocznych dzieci wymaga całodobowej opieki i wielu poświęceń. Dziewczyny są ciekawe świata, chcą zamieszkać w tym kraju. Uważam również, że są w odpowiednim wieku na zmiany. Może poza dwoma najmłodszymi córeczkami :) Sama nie wiem czy się przeprowadzać czy nie... tu jest nam dobrze, ale w Brazylii może być lepiej. Duży dom czeka na nas już od 10 lat. Wciąż się zastanawiam, doradźcie coś proszę! Pozdrawiam, M

Gość mia ta cara
Do brazylii ...tez bym chciala :)

Gość gość
Jedz! Zawsze mozesz wrocic przeciez, co ci szkodzi spróbować.

Gość gość
Jedź!

Gość gość
jakoś mi się nie chce w to wierzyć, mąż z Brazylii odwiedza Was 2 razy w miesiącu? Nie uwierzę w to mój mąż pracuje w vancouver, na pieniądze nie narzekamy ale odwiedza maks raz na kwartał

Gość ziutaaa
jedź i się nie zastanawiaj :) żona przy mężu powinna być :)

Gość temat zalozyl chyba ktos kto
nie ma pojecia o podrozowaniu. Zeby maz odwiedzal cie 2 razy w miesiacu to musialby chyba z 2 tygodnie nie pracowac albo i z trzy nawet. Podroz do Brazylii to 12-14h w jedna strona, a dojechanie do do domu tez zajmuje, bo na lotnisku pewnie nie mieszkacie. Nikt lecac tyle godzin nie przyjezdza na 1 dwa czy nawet 3 dni, a na dluzej. Ale nawet jakby maz cie odwiedzal na 3 dni razy dwa to juz jest tydzien, dorzucic do tego 4 dni podrozowania to masz 10 dni. Jasne twoj maz to milioner i nie ma obowiazkow zawodowych:D Doucz sie dzieciaku zanim zalozysz prowokacje:D

Gość gość
W sumie z jednej biedy do drugiej jedziesz ale przynajmniej Brazylia ma barwy, ciepło , ogólnie mozna tam prowadzić radośniejsze i ciekawsze życie, noi klimat inny , inna roslinność tylko mnóstwo biedy i rabunków, to jest to co mi osobiście się nie podobało. Pozdrawiam :)

Gość gość
Brazylia super ale dla faceta, kobiety tam łatwe aż do bólu, bałabym się tam wychowywać córki.