Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kalamarnica92

Wkur***a mnie angielski

Polecane posty

Gość kalamarnica92

Są tu osoby co uczą się angielskiego ? jak wam idzie nauka ? jakieś efekty ? Bo ja się uczę ale gówno co mi z tego wychodzi :/ czuje ,ze zawsze będe umieć tylko polski,a tak bardzo chciałabym umieć jeszcze angielski :( ale no nauka mi na maxa nie idzie choć wstałam dzisaj o 7, a o 7:30 już siedziałam na angielską gramatyką :(

Gość kalamarnica92
chce poznać innych doświadczenie z tym językiem :) czy tylko ja jestem taką ciamajdą. poza Tym móg musi też trochę odpocząć

Gość gość
Nie, nie w*****a mnie, wrecz przeciwnie. Ucze sie teraz wloskiego i ma 20x wiecej odmian i roznych koncowek (a gadanie, ze wloski jest prosty to w******jacy mit)

Gość tamara marzycielka
ja się pogodziłam że angielskiego pewno się nie nauczę. ale mam nadzieję że będzie okazja nauczyć się innego języka.

Gość gość
hiszpanski latwiejszy

Gość kalamarnica92
a angielski już umiesz ? podobno jak się angielskiego człowiek nauczy bardzo bardzo dobrze to potem inne języki łatwiej i szybciej przychodzą :) . tamara marzycielka - czemu tak sądzisz ?

Gość prawictwo pospolite125
znaczy czy daje korepetycje z angielskiego ? Nie .

Gość gość
no i kolejny mit z d**y wziety, ze niby hiszpanski latwiejszy. Odmien sobie dowolny czasownik we wszystkich czasach i trybach, to zobaczysz. W hiszpanskim i wloskim wystepuje subjuntivo oprocz normalnych czasow, wiec angielski to pikus

hiszpanski i angielski sa łatwe Chinski jest trudny

Gość gość
angielski tak srednio a ucze sie od zerówki (teraz mam 19l) i nauczyc nie moge hiszpanski opanowalam w 2 lata jak dla mnie latwiejszy, ale kazdy inaczej przyswaja..

Gość gość
prawictwo, mam kumpla hiszpana, moze do ciebie zadzwoni i oceni jak poslugujesz sie hiszpanskim, skoro on taki banalny?:D:D

Gość gość
szybko ucze sie jezykow bo jest to moje hobby, jesli to lubisz to szybko sie jezyka nauczysz/bez wzgledu na metode nauki/

Gość kalamarnica92
pierdziele korepetycje Twoje . Choć powiem,ze korepetycje miałam i dały mi dużo jednakże już mało co pamiętam :( teraz żałuję, bo trzeba było ciągnąć naukę za to teraz idę na kurs angielskiego zobaczymy jak będzie

Gość gość
w 2 dwa lata co opanowalas? jestes w stanie rozmawiac z nativami jak rowny z rownym czy moze umiesz sie po prostu tylko porozumiewywac na wakacjach i sadzic teksty como te llamas i que tal? Polacy nie znaja jezykow CZYNNIE, nie potrafia plynnie mowic, ale sa pierwsi do oceniania latwosci jezykow

ja hiszpanskiego nie znam .. Uczyłem sie rok ale zrezygnowałem - doszedłem do wniosku ze mi ten jezyk nie jest potrzebny

Gość kalamarnica92
ja tam nawet na inne języki nie patrzę skoro angielskiego nie potrafię opanować :/ ja mam 21 lat i jezyka się ucze już hohoho i jeszcze troche tyle,że kiedyś się do niego ani trochę nie przykładałam :/ teraz chce się go uczyć ale nic mi nie wychodzi :/

ale i tak uwazam ze hiszpanski jest prosty w porównaniu z wiekszoscia jezykow swiata.. Chinski i polski na pewno sa dużo trudniejsze od hiszpanskiego//

Gość tamara marzycielka
w ostatnim pół roku miałam nauczyciela (prywatnie wynajęty człowiek) który świetnie tłumaczył gramatykę . pierwszy który był mi w stanie to jasno przekazać. ale zrezygnowałam bo był nachalny. o ile gramatykę co nieco zrozumiałam to wymowa moja nadal jest kali mówić mimo paru lat nauki. niemiecki przyswajałam szybciej więc mogłabym powrócić do nauki tego języka. a zawsze marzyło mi się nauczyć języków z grupy ugrofińskich tj. fiński i węgierski .

Gość kalamarnica92
wiecie ja mam taki problem, ze jak ktoś gada po angielsku to nic a nic nie rozumiem nawet jak znam słówka to i tak nie wiem co ktoś do mnie mówi bądź o czym oni rozmawiają .