Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy też stoicie przed dylematem wyboru imienia?

Polecane posty

Gość gość

dla swojego dziecka? Spodziewam się córki i miała być Alicja, ale z każdym dniem coraz mniej mi się podoba. Jeszcze myślę nad Izabellą, ale też nie wiem :-o

Gość gość
nie... co najwyzej przed dylematem jak przekonac partnera :classic_cool:

Gość elcia21
ja chciałąm Lena.. ale teraz słysze że wszędzie te Leny :/

Gość gość
A z moim partnerem to już w ogóle jest porażka. Żadne imię mu się nie podoba. Nawet już myślałam o Aleksandrze, to też odpada. Nie dogadamy się w tej kwestii.

Gość gość
Aurelia

Gość gość
Oj było przy tym nerwów, ale ostatecznie wybraliśmy :)

Gość gość
ja mam córkę Alicję i jestem bardzo zadowolona. W szkole wołają na nią Ala - i to jest ładny, łatwy i szybki do zapamiętania skrót. Imię do niej pasuje i to jest najważniejsze. Nie mam za to pomysłu jak teraz nazwać dziecko.......

Gość u-nas
będzie Wojtek albo Olga... Tylko to dziecko najpierw trzeba zrobić :) a to już nie idzie tak łatwo... :(

Gość gość
Myślę o Aleksandrze - Ola albo Izabeli/Izabelli - Iza.

Gość gość
chciałam Kube, mąż chce Aleksandra i bedzie Aleksander.. ale imie dziewczynki ja wybieram :)

Gość gość
aleksander to olek? Mnie się to nie za bardzo kojarzy.

a ja standardowo nie mam imienia dla chłopca..po prostu chłopackie mi się nie podobają i tyle. dla dziewczynek mam masę imion :))

Gość gość
Ja mam termin na 20lipca a jeszcze imienia nie wybralam :( Nie umiem sie zdecydowac. Juz dawno temu, kiedy jeszcze nie myslalam o dzieciach marzylam sobie, ze jesli bede miec core to dam jej na imie Lena - teraz to imie mi zbrzydlo, bo takie popularne. Mysle nad Adrianna i Pola, ale sama nie wiem. Jeszcze Milena, Estera i Nina sie gdzies tam przewijaja w myslach, ale na zadne nie umiem sie zdecydowac.

Gość gość
ja podobnie dla dziewczynki mam kilka i nie wiem jak sie zdecyduje a meskie sa brzydkie..

Gość gość
no właśnie ja dla chłopca też nie mam. Chciałabym jakieś niestandardowe. Tylko nie mam pomysłu.....może podrzucicie jakieś. Najlepiej żeby pasowało do nazwiska na 6liter.

Gość gość
Ja dawno temu myślałam o Łucji, jak dowiedziałam się o ciąży w ogóle nie brałam tego imienia pod uwagę. Przez całą ciążę podobało mi się Aurelia, Kornelia albo Alicja, ale teraz im bliżej porodu myślę właśnie o Aleksandrze, chyba najbardziej mi się z tego wszystkiego podoba. Aleksandra - Ola.

Gość gość
Aleksander to Olek, Alex i inne zdrobnienia.. kazdemu co innego sie podoba tak samo ze skojarzeniami ..

Gość No nie wiem ,,
Moja córka ma na imię Hanna Jakbym miała mieć drugie dziecko to dziewczynka będzie Róża a chłopiec Tobiasz

Gość gość
u mojej córki na Aleksandrę wołają w klasie Olka (średnio)

Gość gość
Mniej popularne, ale ladne imiona meskie : Sebastian, Ernest

Gość gość
Olka też nie jest tragicznie. Mi się bardzo podoba. Różyczkę zaproponowała moja teściowa, ale średnio mi się to widzi. No nie pasuje mi, zresztą Aleksandra pasuje bardziej do nazwiska.

Gość gość
sebastiana mam w rodzinie i wołają na niego seba. A ernest nawet ładne ale jakoś mi nie pasuje do nazwiska. Podoba mi się fabian ale kuzynka tak nazwała dziecko i nie wiem czy pasuje dać tak samo.

Gość gość
Aleksandra to takie klasyczne uniwersalne imię, ani szczególnie udziwnione, ani bardzo oklepane. Ja sama mam Aleksandra, w skrócie Olka, choc zdarza się, ze mówią też Alek lub Olo (koledzy).

Gość gość
No i właśnie ta klasyka mi się bardzo podoba :) Jak dziecko jest malutkie to jest sporo możliwości zdrobnień i to mi się bardzo podoba.

Gość gość
a na chłopca? Jakieś fajne niestandardowe?

Gość gość
my tez mamy kolege Olka i ja na niego mowie Olo, maz Olek.. kazdy inaczej.. imie ladne, nieprzesycone a poza tym pasuje do nazwiska i zastanawiac sie juz nie bedziemy :)

Gość gość
my jesli bedziemy mieli coreczke to bedzie Żanetka

Gość gość
Ja spodziewam się chłopca i też mamy problem z Mężem. Dla dziewczynki miała być Zuza - co tam, że to oklepane imię, jest piękne. Mnie z męskich imion podobają się Nikodem (Nikoś dla Maluszka) albo Mikołaj (tutaj trudniej ze zdrobnieniem) i podoba mi się jeszcze Michał (Michaś, Miś). Mojemu mężowi najbardziej podoba się Michał, więc pewnie tak zostanie. Zastanawiam się, bo mój Mąż ma na drugie imię Michał. Nie wiem, czy to nie jest głupie, żeby mój syn miał na imię tak jak jego ojciec ma na drugie imię? Ale z drugiej strony, to tylko drugie imię...

Gość gość
lepsza Alicja od Izabeli !!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość gość
mi się podoba Iga ale mężowi w ogóle :/ chcieliśmy Lena po prababce ale za dużo Len, oby był chłopak :)