Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nikisara

samotna matka

Polecane posty

Gość nikisara

Witam mam pytanie czy jako samotna matka przysługuje mi się jakaś pomoc z tego tytułu ... dostaje zasiłek rodzinny na dzieci i alimenty nie mam innych dochodów ... pracy nie mogę podjąć ponieważ wychowuje małe dziecko i nie mam przy komu je zostawić... proszę o normalną odpowiedz a nie jakieś głupoty itd.

Gość gigi gigi
dziecko zawozisz do tatusia i idziesz do pracy - dlaczego ty masz nie zarabiać a on może? faceci cały czas wrzeszczą o równouprawnieniu - więc niech poświęcają dziecku tyle samo czasu ile matka!!!

Gość gość
chyba oprócz zasiłku na dzieci i alimentów nic. Ale nie wiem. W sumie to jak taka kobieta ma się utrzymać? Trochę to niesprawiedliwe wobec kobiety, bo ojciec może pracować na siebie.

Gość to jakaś epidemia
wśród samotnych matek to, że nie mają z kim zostawić dzieci a matki w pełnych związkach muszą i jakos mogą

Gość nikisara
Ojciec mieszka 100km w jedna stronę wiec mi się to nie opłaca żeby jeździć

Gość to jakaś epidemia
wszystko na ten temat

Gość gigi gigi
w takim razie podaj go do sądu o alimenty na siebie - niestety, trzeba ponosić konsekwencje wpuszczania do łóżka źle wybranych partnerów

Gość Szymson
juz sie zlecialy wytrzeszczale matkory, takie chetne do pracy to wyp ierdalac ale alimenty wy bedziecie placic! nic dziwnego ze same, ktory facet z takimi su kami by wytrzymal.

Gość to jakaś epidemia
zapewne nie wiesz i Twój mąż pewnie też tego nie wie, ale to że to jest ileśset km w jedną stronę nie zwalnia Cie z obowiązku dostarczenia dziecka do miejsca zamieszkania ojca

Gość nikisara
ciekawe czy ty wpuszczasz dobrych partnerów lub partnerki ? nie jesteśmy małżeństwem wiec nie mogę go podać o alimenty

Gość gość
je bane kur wy najchetniej by siedzialy w domu i zeby kasa byla, zanim sie za mnozenie wziely to bylo trzeba pomyslec komu daje sie du py

Gość gigi gigi
takie chetne do pracy to wyp ierdalac ale alimenty wy bedziecie placic! xxxxxxxxxxxxxx bardzo chętnie - dałabym ci te 300 zł, żebyś się utrzymał razem z dzieckiem!!!

Gość nikisara
ja prosiłam o normalne odpowiedzi a nie jakieś głupoty. Pewnie będe dzieci budzić o 2 w nocy żebym mogła z nimi jechac do taty.... pomyśl też dobrze........

Gość gigi gigi
nikisara ciekawe czy ty wpuszczasz dobrych partnerów lub partnerki ? nie jesteśmy małżeństwem wiec nie mogę go podać o alimenty xxxxxxxxxxxxxx a widzisz!!! jednak lepiej dawać tyłka po ślubie!!! i niech nikt mi nie mówi, ze papierek nic nie zmienia

Gość to jakaś epidemia
100 km to w porywach 1,5h jazdy samochodem

Gość Norwegia Norwegia
jeszcze MOPS, w szkole nie wiem jak teraz ale kiedys byla mozliwosc darmowych obiadow dla dzieci ale nie wiem czy to przypadkiem nie MOPS zalatwia.spytaj w szkole w sekretariacie.Pozdrawiam

Gość nikisara
ja sie pracy nie boje..... z miła checia mogę isc.... tylko jak napisałam nie mam przy komu zostawic dzieci

Gość gigi gigi
nie "przy komu" tylko "z kim"

Gość nikisara
moje dzieci sa male jedno 3 latka a drugie 5 miesiecy.....

Gość Norwegia Norwegia
acha i w spoldzielni jest obnizenie czynszu w twoim przypadku. do spoldzilni idz, sie zapytaj

Gość wr.......
jestem szczęśliwą mężatką i matką ale nie mogę patrzeć na tego typu komentarze dotyczące samotnych matek! Jestem kobietą i wyobrażam sobie jak JA bym się czuła gdyby mnie mój mąż zostawił z małym dzieckiem. Trochę empatii ludzie! Czasami facet jest w porządku a gdy się pojawia dziecko to okazuje się nieodpowiedzialnym d*pkiem, ale to kobieta jest zawsze winna! A ta co pisała, że jest w pełnej rodzinie i też się zastanawia z kim dziecko zostawić niech się nie wypowiada. Bo ja będąc w takiej rodzinie mam wsparcie męża i więcej pieniędzy, by np. opłacić przedszkole, więc łatwiej jest sobie radzić we dwójkę. Ale potraficie tylko sączyć jadem, udławcie się nim!

Gość gość
to drugi zrobiłaś sobie po to, zeby go zatrzymać, co?

Gość Szymson
pierw sie za dzieciorobstwo biora a potem mysla skad kase wziasc, tak rodzi sie patologia w tym kraju

Gość to jakaś epidemia
czyli norma jak tatuś che zobaczyć dzieci to niech zapieprza 100 w jedną stronę

Gość nikisara
nawet jak bym sobie 8 dzieci zrobil nie zatrzymasz kogos sila.... akurat moj byly kocha wszystkie kobiety swiata..... dowiedzialam sie to z 3 mies temu dobrze sie ukrywal z tym ze zdradza i ze prowadzi podwojne zycie..... to ze mam dzieci nie znaczy ze patolagia co moze mialam z kims zyc co zdradzal mnie i oklamywal? pomyscie tez zanim cos glupiego napiszecie bo kazdy moze byc w takiej sytuacji lub jeszcze gorszej

Gość nikisara
ale ja mu nie kazalam sie wyprowadzac tak daleko sam tak wybral....... bo tam mial druga rodzinne

Gość to jakaś epidemia
no i do tego ma pracować i dobrze zarabiać żeby po opłaceniu alimentów i leniwej baby jeszcze mu starczało na widzenia z dziećmi

Gość nikisara
nie jestem leniwa............ bardzo dobrze zarabia........ a dzieci nie odwiedza bo mu kobiet jego nie pozwala.........

Gość gość
to ją pozwij o rozbicie rodziny!

Gość nikisara
ona sama nie wiedziala ze on ma rodzine...... i tez ma dziecko w wieku 3 lat i teraz w ciazy jest........ mowil jej ze w delegacje jezdzi........ a mi tez..... ja sie tylko chcialam dowiedziec czy mi sie cos nalezy do tego czasu az dzieci pojda do przedszkola