Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość denniss

devolaj obiad

Polecane posty

Gość denniss

Wie może któraś z pań jak zrobić dobrego devolaja na obiad tzn: z czym w środku i jak to zrobić żeby się nie rozpadł przy smażeniu. Niestety nie jestem mistrzem kulinarnym a jak kiedyś zrobiłem z przepisu to jakoś nie bardzo wyszedł. Czy jest możliwe stworzenie devolaja takiego jak w restauracjach podają w domowych warunkach

Szczerze mówiąc, moja mama gotuje super, ale devolaja takiego jak w restauracji nigdy nie zrobiła...:( Nie wiem, czy się da. My lubimy z masłem i pietruszką zieloną w środku. Dość prosta wersja. Niektórzy dają ser albo pomidora... Smażyć trzeba nie niewielkim ogniu, żeby się nie spalił a był usmażony w środku, bo z tym najczęściej jest problem, żeby nie był w środku surowy. Żeby się trzymał powinna wystarczyć dobra panierka-kolejność: mąka, jajko, bułka tarta. No i kawałek mięsa musi być na tyle duży, żeby był dobrze zwinięty. Życzę udanego gotowania i obiadu:) A, podobno smażone w głębokim tłuszczu, tzn, takim jak na frytki są usmażone bardziej równomiernie i bardziej podobne do tych z restauracji.

Gość gość
Każdy robi w/g własnego uznania.Ja np.robię schab z kieszonką, wkładam do środka usmażone pieczarki,pikantny ser żółty w paski, grubszy pasek masła.Następnie zawijam i obtaczam to mąka i bułką tartą.Następnie wkładam do garnka z gorącym tłuszczem, żeby dewolaj pływał,Obracasz od czasu do czasu.Gdy się przyrumieni na złoty kolor wyjmujesz na ręcznik jednorazowy.Można tez dewolaj zrobić z piersi kurczaka, wkładsz do srodka w/g swojego uznania, masło wkładasz koniecznie, wszystko zawijasz, wkładasz do plywajacego tłuszczu i gotowe. Smacznego!

Gość gość
zamiast mąki mozna dac wegete