Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość araaaaaaaadaaaa

Czy omlet to dobry pomysł na odchudzający obiad?

Polecane posty

Gość araaaaaaaadaaaa

Hej. Właśnie zaczęłam się odchudzać i mam z tym sporo problemów. Nie potrafię liczyć kalorii - próbowałam wiele razy i zawsze w kółko myślałam o jedzeniu i szybko moja dieta padała. Postawiłam na zdrowe odżywianie się, nieprzejadanie się, wczesną kolację no i ruch. Największy problem to dla mnie obiad. Nie wiem co wolno jeść a co nie. Dzisiaj przyrządziłam sobie omlet z dwóch jaj, połowy puszki tuńczyka i pęczka szczypiorku. Był przepyszny i sycący. Ale czy to dobry obiad? Czy mogę sobie pozwolić czasem na troszkę ziemniaków z mięsem i sałatą? Albo czy jak zjem małego kotleta czy placka ziemniaczanego to już cała dieta weźmie w łeb?

Gość gość
obiad dobry ja jestem na mz i jem wszystko tylko duzo mniej mam wiecej ruchu, nie jem 3 godz przed spaniem i chudne

Gość araaaaaaaadaaaa
Czyli z tego co piszesz jeśli czasem zjem kotleta, placka ziemniaczanego czy moje ukochane spaghetti, ale w znacznie mniejszej ilości niż zwykle to nie oznacza od razu końca diety. A co z alkoholem? Czy piwko albo dwa w tygodniu ma znaczący wpływ na dietę?

Gość gość
ponoc ma wplyw nie wiem bo nie pije :) ja tez czasem zjem tearaz pije kawe i jem 4 ciasteczka krakus wszystko ale mniej ,

Gość gość
ja przewaznie zaczynam jesc ok 10-11 a koncze ok 18-19 zcasem ajk impreza to zjem pozniej za to na drugi dzien zjem cos lzejszego i jest oki

Gość gość
sorry za błedy ;)

Gość gość
piwko czy dwa w tygodniu nie jest wcale zabronione. ważne żebyś do niego nie jadła ani po nim, zwykle i tak pije sie wieczorem.

Gość araaaaaaaadaaaa
Ja lubię piwko tylko latem. Najlepiej takie zimne lane mmm. Niedawno wróciłam z urlopu gdzie piwo lało się strumieniami, a do tego kebaby i inne cuda. Ale ruchu też było sporo więc zarobiłam na plus tylko 1kg i po powrocie w 2 dni się go pozbyłam. Nie chciałabym odmawiać sobie wszystkiego i jednak czasem wypić sobie chociaż małe piwko. Lubię też radlera, ale nie wiem czy nie jest gorszy bo jest słodki.

Gość gość
no mozliwe ja n ie pije to nie wiem :) ale cos slyszalam o tym zeby nie jesc przy piwie i po