Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zuza93

niewytrzymam

Polecane posty

Gość zuza93

mam problem z wągrami. Kupuje sobie maseczki w rosmanie(różne) i zamiast znikać,wągrów coraz więcej. Miałam na nosie a teraz mam nos+broda+policzki. Słyszałam że kosmetyczka do końca nie załatwi sprawy więc w co na razie zaintestować? Kupie plastry tylko czy po nich nie zostają dyiury? Jakiej firmy kosmetyki rą najleprze?

Gość gość
Kup sobie coś znacznie ważniejszego: słownik ortograficzny. Ale nie wiem czy jest w rossmannie, chyba nie. Idź do najbliższej księgarni.

Gość zuza93
a i jeszcze jedno: znacie jakieś skuteczne domowe sposoby? Cytrxna i soda , mąka i woda , mleko ani żadne zioła nie pomagają:(

Gość ea4
mozesz wypróbowac jak mowi poprzedniczka

Gość zuza93
dzięki,a za błędy z góry przepraszam;)

Gość gość
nie przepraszaj, tylko się doucz

Gość gość
polecam peeling Eris z minerałami morskimi, drobnoziarnisty w ogóle w pielęgnacji szukaj kosmetyków z minerałami morskimi wypróbuj tonik Ziaja Sopot używaj peelingów żelowych nie tych o kremowej konsystencji dobra jest seria Nivea Young: żel do mycia twarzy, tonik, żel z peelingiem sól morska ładnie oczyszcza skórę, ja stosuję peeling co dwa, trzy dni tego peelingu używam już od wielu lat w Rossmanie znajdziesz też peelingi do ciała z algami, solą morską

Gość gość
Przecież żaden, najlepszy nawet peeling nie jest w stanie usunąć wągrów - za głęboko tkwią one w skórze.

Gość zuza93
a co myślisz o seri Kolastyna Young Sebum Control?

Gość zuza93
a co myślisz o seri Kolastyna Young Sebum Control?

Gość zuza93
albo o tej seri Siarkowa Moc czy jakoś tak ? Słyszałam pozytywną opinie gdzieś o tym , ale jednak wole się upewnić...

Gość zuza93
a ta Nivea Young to jest ta rozgrzewająca?

Gość jaq
kup sobie w aptece acne derm i smaruj sie wieczorem. powinno pomóc. jak nie to idź do dermatologa. są dobre kremy na wągry ale na receptę. peelingi nie pomogą, one tylko złuszczą naskórek. wągry siedzą głęboko pod skórą. poza tym te wszystkie drogeryjne kosmetyki tylko wysuszą Ci twarz. Jak wysuszysz i nie bedziesz nawilżać skóra będzie produktować sebum, czyli zapychać się jeszcze mocniej. nie znam nikogo kto by wyleczył trądzik czy zaskórniki kremem/peelingiem z drogerii. jakby to było takie proste to nikt nby nie miał kłopotów z cerą.

Gość gość
polecam picie 2x dziennie napoju z drożdży piekarniczych - 1 łyżeczkę świeżych drożdży zalej 1/2 szkl. wrzącej wody, przestudź i wypij na pusty żołądek - po 2-3 tygodniach zobaczysz różnicę - możesz też robić maseczki z drożdży i kefiru od 30 - 60 minut.

Gość zuza93
to może poszukać w tych naturalnych drogeriach?

Gość zuza93
mam jeszcze 2 pryszcze i zastanawiam się czy te peelingi wszystkie nie podrażnią mi ich i nie sprawią że będe je miała dłużej?

Gość gość
Ale czego chcesz tak szukać? Peeling z "naturalnej drogerii" też Ci zaskórników nie usunie.

Gość gość
Skoro masz pryszcze, to w ogóle nie możesz używać mechanicznych peelingów z drobinkami. Rozniesiesz tylko pryszcze po całej twarzy.

Gość jaq
szukaj w aptece. nie masz apteki że szukasz wiecznie coś z drogerii? :( posłuchaj rad starszych i idź do apteki a najlepiej to do dermatologa.

Gość gość
jaq ma rację, dlaczego nie skorzystasz z jej rad, tylko upierasz się przy poszukiwaniu cudownych kosmetyków, które nie istnieją?

Gość gość
na to najlepszy jest sex

Gość cbadef
gość z 19:41:45 - dobrze radzi bo stosowałam - drożdże maseczki oraz do picia napój drożdżowy (wit. B) - polecam też do picia kefir robiony samemu z grzybka tybetańskiego - kosmetyki naturalne na bazie w/w kefiru - 1x dz. przed snem przemywanie twarzy wodą utlenioną

Gość gość
woda utleniona na twarz! padłam

Gość gość
Nivea Young nie nie jest rozgrzewająca ten krem z siarką Barwy używa mój mąż, fajnie matuje i ma ciekawy zapach peeling nie usunie zaskórników ? dobre sobie, mnie pomaga, używam tego peelingu od co najmniej 10 lat, przedtem próbowałam maseczek ziołowych, glinek, plasterków oczyszczających, soku z cytryny, szorowania szczotką z włosia, parówek ziołowych, masek z płatków owsianych..... chodziłam nawet na oczyszczanie do kosmetyczki, przekonałam się że na mnie tylko ten peeling działa sam z siebie nie usunie, ale wygładza i rozpulchnia skórę że potem łatwiej je usunąć, skóra jest gładka, zaróżowiona tak czystsza, rozświetlona, naprawdę polecam

Gość gość
Autorka pisze, że ma pryszcze, więc nie powinna w ogóle peelingu używać. Podobnie, jak nie powinna mechanicznie usuwać tych zaskórników (mechaniczne oczyszczanie to już w ogóle jest kiepski pomysł rodem z dawniejszych czasów, są teraz lepsze metody pielęgnacji skóry ;) )

Gość gość
autorko masz zaskórniki (wągry) czy pryszcze bo to spora różnica na zaskórniki pomoże peeling lub parówka ziołowa pryszcze lepiej jest wysuszać miejscowo przy istniejących pryszczach lepiej nie używać tłustych kosmetyków i peelingów bo tylko pogorsza stan skóry kiedyś zalecano do trądzikowej skóry toniki alkoholowe, ale to błąd bo one za bardzo przesuszają skórę i powodują że potem skóra w obronie wytwarza jeszcze więcej sebum (łoju) lepsze są toniki bezalkoholowe lub płyny micelarne, jedynie miejscowo można do pryszcza przytykać wacik ze spirytusem salicylowym by go zasuszyć i zdezynfekować

Gość zuza93
pisze że mam problem z wągrami ale mam też 2 pryszcze i boje się że je rozdrażnie,wszystko już jasne?;)

Gość gość
jak ma się wągry lub prysze,chyba nie powinno się stosować spirytusu bo też zbytnio wysusza...

Gość gość25
jak ma się wągry lub prysze,chyba nie powinno się stosować spirytusu lub wody utlenionej bo też zbytnio wysusza...