Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Estera26444

Problemy z dorgami moczowymi w ciazy, pomozcie!

Polecane posty

Gość Estera26444

Mieszkam w anglii. Jestem obecnie w ciazy. Od 3 lat mam problemy z drogami moczowymi, boli mnie codziennie, nie jest to nawracajaca przypadlosc tylko stala. Odczuwam to jakby moj mocz byl jakis kwasem gdyz boli mnie przy i po oddawaniu moczu. Po oddaniu moczu jesli posiedze chwile to moge sikac po kropelce jeszcze przez 20 minut. Czesto mam rowniez bol w dole brzucha, czestomocz i bol nerek (ale nie jest to codzienne, wystepuje tylko wtedy kiedy moje objawy sie nasilaja i czuje sie ogolnie gorzej). Mialam robie badanie moczu i posiew w polsce co niczego nie wykazalo. Tutaj nigdzie nie mozna zrobic dokladnych badan moczu - jakies tam robia ale z reguly z paska, czasami wysla do labolatorium ale pacjent nie dostaje wynikow mowia tylko czy jest ok czy nie wiec nie wiem jak to wyglada dokladnie - wyniki sa na 2 dzien. W kazdym razie nic nie wychodzi. Mialam robiony wymaz z pochwy, testy na chlamidie, badanie krwi - nic nie wyszlo. Mialam robione usg nerek i pecherza. Wyszlo ze nie wyprozniam do konca pecherza ale zostalo malo plynow i z racji, ze bylam bardzo pelna lekarz powiedzial ze to normalne? podobno. Z racji, ze na tych ich beznadziejnych testach moczu nic nie wychodzi - nie robia innych badan tylko stwierdzaja, ze nic mi nie jest. Czasami dostaje antybiotyki - pomagaja one tylko na okres kiedy je biore jak przestaje odrazu wszystko wraca w przeciagu tygodnia lub mniej. Choroba ta niszczy mi zycie poniewaz ciagle odczuwam bol. Bede sie starala o wizyte u urloga - ciezko o to ale mam nadzieje, ze mi sie uda z racji tego, ze wyladowalam ostatnio w szpitalu. Znam tutejsza sluzbe zdrowia i pewnie urolog rowniez nie bedzie chcial niczego z tym robic. Stad moje pytanie: Jakie badania powinnam jeszcze zrobic - przypomne, ze jestem obecnie w ciazy wiec wiem, ze nie wszystkie moge. Chce tam pojsc i po prostu zadac konkretnych badan. I czy ktos wie co moze miec takie objawy? z gory dziekuje za kazda odpowiedz.

Gość Estera26444
up

Gość gość
hej Estera, ja w ciazy miałam non-stop zapalenia dróg rodnych połaczone z zapaleniem pęcherza:(masakra, zawsze dostawałam cos do posmarowani amasc krem cos takiego a na układ moczowy to tylko żurawina, w kazdej postaci, tabletki sa specjalne dla ciezarnych, herbata, dziala antybakteryjnie i dosknale filtruje nerki, mi zawsze pomagało a uwierz ja to dopiero miałam ból:((

Gość Estera26444
dziekuje za odpowiedz, pocieszylas mnie, ze nie jestem sama.. i wszystko bylo ok z dzidziusiem?

Gość gość
no jasne to ponoc ie wpływa na ciaze, ja miałam tak silne stany zapalne ze dostawałam kuracje w postaci globulek prawie przez 2 m-ce non stop bo nic i epomagało, a do tego swedzenie i pieczenie układu moczowego jak urodziłam wszystko natychmiast przeszło, ponoc w ciazy to normalne bo znikome ilosi wód płodowych przez 9 -mcy sie "ulkewa"razem z upławami i dlatego ciagłe zapalenia cewki i tak dalej nic sie ie martw moja mała nawet nie poczuła:))

Gość Estera26444
a mialas bakterie czy grzybki?

Gość gość
o tez mialam