Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kurosant

wiza do UK dla męża spoza UE

Polecane posty

Gość Kurosant

Witam, Chciałam się zapytać czy istnieją wśród Was, osoby, które nie tak dawno musiały zmagać się z procedurą otrzymania wizy do UK dla męża/żony spoza UE? Postaram się przybliżyć trochę sytuację: znamy się ponad 2 lata, od roku mieszkamy razem. Planujemy we wrześniu tego roku się pobrać i starać się o otrzymanie wizy. Mąż nigdy nie był w UK, ja na czas wakacyjny jeździłam tam do pracy oraz w odwiedziny. Słyszałam, że nie jest konieczne, żebym ja jako obywatelka UE była tam wcześniej i pracowała, możemy jechać razem. Mieszka tam moja przyjaciółka, która wraz z mężem chcą nas ugościć (mają własny dom) oraz poświadczyć, że na początku w razie potrzeby będą nas wspierać finansowo(co nie będzie na pewno konieczne bo mamy oszczędności, a od razu chcemy szukać pracy). Bardzo bym prosiła o odpowiedź, rady, informacje, cokolwiek :) osób, które przeszły przez tę procedurę. Dziękuję bardzo i pozdrawiam!

Gość gość
Nastepna z moslimem lub czarnym?? ?powinni takie jak ty ukrzyzowac.

Gość gość
A co Cię obchodzi z kim??? Jak nie masz nic mądrego do powiedzenia, to lepiej się publicznie nie ośmieszaj takimi idiotycznymi tekstami!!

Gość gość
weź ślub w Polszy, jak otrzyma polskie obywatelstwo wyjedziecie bez problemu na wyspy :O

Gość gość
hej,bedzie napewno wam latwiej bedzie wszystko zalatwic jak juz bedziecie malzenstwem po slubie twoj przyszky maz bedzie sie mogl starac on tzw eu family permit, po mimo tego ze jestescie malzenstwem i macie prawo bycia razem i two maz ma prawo swobodnego poruszania po ue to i tak tzeba zlozyc pewne papiery i troszke czekac ponoc jest latwiej jesli ty bys juz pracowala w uk ale tzn ze jesli nie pracujesz to niemozecie skladac papierow bedziecie musieli tylko wykazac sie ze jestescie sie wstanie utrzymac itp musicie jechac do ambasady uk w polsce albo kraju wktorym teraz jestescie i zlozyc papiery ,twoj przyszly maz otrzyma wize wstepna do uk i bedzie musial zakonczyc proces w uk to wszystko wyglada troche skomplikowanie na poaczatku "sama przez to przechodze" ale tak naprawde nikt nie moze wam odwmowic takiej wizy wiec to tak naprwade formalnosc i cierpliwosc .ale raczej nie poradzalam bym podrozy z tylko aktem malzenstwa....jedyna mozliwoscia odmowy takiej wizy jest jesli dany urzad odkryje,dowie sie ze malzenstwo jest fikcyjne i zostalo zawarte tylko zwzgl.na wize a wy nie jestescie prawdziwa para... pozdrawiam i powodzenia