Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewela2777

wyniki IgE

Polecane posty

Gość ewela2777

witam! odebralam wyniki corki IgE, nie moge isc teraz do lekarza bo jest na urlopie. czy moze wie ktos czy to jest alergia czy nie? oto wyniki : IgE calkowite: 1,81 IU/ml mleko krowie: <0,10 kU/L

Gość ewela2777
14 lipca skonczy 5 miesiecy

Gość gość
aha bardzo dzikuje, czyli moge przestac podawac babilon pepti i przejsc na zwykly, a wysypka pewnie jest od czegos innego, mam nadzieje ze do roku tak jak wspominala pani doktor jej to zniknie.

Gość gość
Z takim zmianami to poczekałabym do czasu wizyty u lekarza. A jaka jest ta wysypka?

Gość ewela2777
tylko wlasnie lekarz kazal mi zmienic mleko jezeli wyniki beda dobre. tak tez myslalam ale chcialam aby ktos mi potwierdzil ta interpretacje tych wynikow. ma male szarstkie plamki na buzi. w okolicach uszu. zauwazylam ze gdy jest jej cieplej albo sie spoci robia sie czerwone a tak to ich wogole nie widac. ma je tylko w tym miejscu, reszta cialka jest ladna i gladka.

Gość ewela2777
jedna pani dokotr od razu powiedziala ze to skaza bialkowa i przepisala bebilon pepti a druga przy okazji szczepienia powiedziala ze to jest bardziej liszaj niemowlecy i kazala przez tydzien dawac zwykly bebilon i po tygodniu zrobic te IgE tak tez zrobilam, i znowu podaje bebilon pepti poniewaz mialam jeszcze 4 puszki i poprostu kazala mi je podawac ze wzgledu ze je mam ale juz mie sie konczy i zastanawiam sie nad podaniem juz tego zwyklego

Gość ewela2777
tym bardziej ze ona ta wysypke ma taka sama przy bebilonie papti jak i przy zwyklym mleku

Gość gość
Mojemu dziecku przy takich szorstkich plamach (policzki, pod kolanami i w zgięciach łokci) alergolog powiedział że to atopowe zapalenia skóry w dość łagodnej postaci. Młodsze dziecko tez miało takie policzki. Kąpałam ich w emolientach i nie było większej poprawy. Jednak od jakiegoś czasu zaczęlam oboje dzieci kąpac w szarym mydle i po jakimś czasie problem zniknął.

Gość ewela2777
ja wlasnie od 2 tygodni tez kapie ja w szarym mysle, bo emolienty tez sie nie sprawdzaly. a co do AZS to nie wiem ale raczej nie bo te plamki sa malutkie i nigdzie wiecej ich nie ma a wiem ze przy AZS wlasnie pojawiaja sie tez na zgieciach lokciach itp. czas pokaze.