Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość OlkaM84

Nadzieja na dziecko

Polecane posty

Gość OlkaM84

Witam nazywam sie Olka :-) Chciałabym opowiedzieć Wam o moich staraniach o posiadaniu dziecka:)Zaczęło sie 3,5 roku temu... Na poczatku nie myślałam ze możemy mieć problemy, poprostu znajdę to znajdę mam czas... po roku udało sie ale w 6 tyg poronilam... i wtedy sie zaczęło, badania, badania, badania :( jedni lekarze tarczyca inni mówili za duzo androgenow męskich za duzo testosteronu, za bardzo chcemy, ale ja znowu nie mogłam zajść po kolejnym roku zdecydowaliśmy sie na inseminacje... Mężowi wyszły parametry nasienia poniżej średniej ale kwalifikowaly sie do zabiegu u mnie no cóż.., wszystko oki :) 1. Nieudana 2. Nieudana 3. Nieudana 4. Nieudana ( po tej ostatniej powiedziałam musimy spróbować In vitro, zaznaczenie jeszcze ze po każdej inseminacji krawilam co było dziwne dla lekarzy a po ostatniej nie mogłam wyjść z gabinetu lekarza takich dostałam bólów ;( a lekarze nie wiedza czemu...)2 miesiące odpoczynku i wizyta z lekarzem o in vitro badania badania badania oczywiście płacz stres nerwy.,. co jeśli sie nie uda... grudzień i ostatnie usg przed rozpoczęciem przyjmowania leków i początkiem in vitro. Lekarka sie dziwi ze macica powiększona więc robi mi test ciazowy ale wynik negatywny :( 2 dni pózniej w domu robię kolejny test bo nadal nie miałam miesiaczki , wynik pozytywny :-)))) bez inseminacji bez in vitro - naturalnie ;)))) Dziś jestem w 36 tygodniu ciazy czekamy na synka i jesteśmy bardzo szczęśliwi ;-))) lekarze byli bardzo zdziwieni ze sie udało w tej dwumiesięcznej przerwie miedzy zabiegami a ja wiem dlaczego sie udało ... nie myśleliśmy ze moze sie udać naturalnie bez pomocy lekarzy ;-) a jednak możliwe :) ( okazało sie ze po szczegółowych badaniach mam tarczyce ciazowa ale biorę hormony i jest super, ciążę przechodzę super bez mdłości,bólów czy zgagi ;))Życzę powodzenia każdej starajacej nie poddawajcie sie my rownież duzo przeszliśmy ale było warto...

Gość gość
Nie trzeba sie poddawac tylko próbować.Wam wyszło gratulacje!Czy ty wczesniej nie zażywałaś antykoncepcji hormonalnej.Ona ma czasem takie skutki.