Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Skoro Bóg istnieje to dlaczego pozwala na cierpienie ludzi, katastrofy ?

Polecane posty

Gość Najwyzej punktowana odpowiedz
" ...można przypuszczac " X Juz wiesz czemu dalej nie czytalem?? :D

Gość goscia
"bog" pozwala na cierpienia i katastrofy, poniewaz jest takim samym delkem, jak ludzie, ktorzy go wymyslili na swoj obraz i podobienstwo. a potem powiedzieli, ze bylo dokladnie na odwrot, i ze to ich bog stworzyl :D sprytnie to sobie zaglowkowali, sprtynie ze az milo :D

"bog" pozwala na cierpienia i katastrofy, poniewaz jest takim samym delkem, jak ludzie, ktorzy go wymyslili na swoj obraz i podobienstwo. a potem powiedzieli, ze bylo dokladnie na odwrot, i ze to ich bog stworzyl sprytnie to sobie zaglowkowali, sprtynie ze az milo" X Chyba to sobie wydrukuje, oprawie i na scianie powiesze jako jedyna prawde objawiona :)

Gość gość
goscia - 10/10 !!!! Jedna z najlepszych wypowiedzi na tym forum :D:D:D

Gość gość
Bóg postanowił, że karą będzie grzech [sam w sobie] człowiek żyjący w grzechu sam ściąga na siebie karę. Oczywiście grzeszący zadaje przy tym cierpienie swemu bratu tak też było z Kainem, który zabił swego brata Abla. Bóg Ojciec wszelkie zło dopuszcza ze względu na wolność, jaką dał człowiekowi, i by przez cierpienie jednego człowieka drugi został zbawiony. Tajemnica cierpienia wyjaśniona jest dokładnie w Nowym Testamencie poprzez całe życie na ziemi Moje i Mojej Matki oraz tych, którzy przy Mnie byli. Bóg dopuszcza istnienie Judaszy; każdy z nich ma szansę [być uratowanym], dopóki trwa jego życie na ziemi. Życie to jest wieczną walką, w której ściera się dobro ze złem. Tajemnica cierpienia zawiera w sobie tajemnicę zbawienia, która pozostaje tajemnicą Boga Ojca. Dopóki wszyscy się nie nawrócą i nie zaczną żyć według przykazań Bożych, będą cierpieć zarówno oni, jak i cała ziemia. Będzie głód pożogi, trzęsienia ziemi, której wielkie połacie zaleją oceany. To będzie, Moje dziecko, upomnienie i przypomnienie wszystkim wyznawcom bożków, że Panem ziemi i całego ludu jest JEDYNY BÓG Jahwe.

Gość baranekk...
szydersrwa przeciwko Bogu są wg. pism najcięższym grzechem tak że jedynie głupiec , zbytnio pokaleczony i upadły albo sługa anyboga szydzi z Boga

Gość gość
znacie objawienia w fatimie ludzie sami sobie ściągnęli 2 wojnę światowa Zlekceważenie fatimskiego orędzia, odrzucenie Dekalogu i Boga pogrążyło ludzkość w moralnej otchłani, a w konsekwencji doprowadziło do wybuchu II wojny światowej. Spełniły się więc słowa Matki Bożej wypowiedziane w Fatimie 13.07.1917 r.: "Gdy pewnej nocy ujrzycie nieznane światło, wiedzcie, że jest to wielki znak od Boga, że zbliża się kara na świat za liczne jego zbrodnie. Będzie wojna, głód, prześladowanie Kościoła i Ojca Świętego". Światło to było widziane w całej Europie w nocy z 25 na 26.01.1938 r. Było to ostatnie ostrzeżenie przed wybuchem II wojny światowej. Ta straszna wojna była konsekwencją zła, które nagromadziło się w Europie i w świecie. Bóg pozwolił ludziom skonsumować owoce ich grzechów, aby doprowadzić ich do opamiętania i nawrócenia. 1937 roku Rozalia Celakówna ma wizję; [patrz ksiązka -Rozalia Celakówna ''Wyznania z przeżyć wewnętrznych'']'' Patrz dziecko , uważnie na to, co się dziać będzie. To co teraz widzisz stanie się niedługo rzeczywistością. Nastaną straszne czasy dla Polski. Burza z piorunami oznacza karę Bożą, która dotknie Naród Polski za to, że ten naród odwrócił się od Pana Boga przez grzeszne życie. Naród Polski popełnia straszne grzechy i zbrodnie,a najstraszniejsze z nich są grzechy nieczyste , morderstwa i wiele innych grzechów''[str. 40]. Zostało też , zpowiedziane zniszczenie Warszawy,

Gość gość
30 lat temu gospa medjugorie prosiła o modlitwę pokój w 1991 wybuchła wojna w jugosławi objawienia w kibeho matka boża ostrzegała ale ludzie to głupcy nie usłuchali w rwandzie wybuchła wojna domowa Zwykli obywatele byli nawoływani do mordowania sąsiadów i tych, którzy odmówią brania udziału w mordowaniu. Większość ofiar zginęła w miejscu zamieszkania, często z rąk swoich sąsiadów, od maczet używanych przez bojówki. Całkowitą liczbę zabitych oceniano na od 800 000 do 1 071 000.

" Tajemnica cierpienia wyjaśniona jest dokładnie w Nowym Testamencie poprzez całe życie na ziemi Moje i Mojej Matki oraz tych, którzy przy Mnie byli." X Brawo podpieraj swoja religie NT ktory zostal okrojony przez Sobor z powodu wielu sprzecznosci w poszczegolnych ksiegach.

"szydersrwa przeciwko Bogu są wg. pism najcięższym grzechem tak że jedynie głupiec , zbytnio pokaleczony i upadły albo sługa anyboga szydzi z Boga" X Tak samo jak i czczenie posagow bozych i oddawanie czci im oraz gadzetom typu krzyz jest najciezszym grzechem gdyz przykazanie nr 1 ktorego ucza w szkolach brzmi - nie bedziesz mial bogow cudzych przede mna. W oryginale te samo przykazanie zajmuje nie 1 linijke tekstu a 5 jak mnie pamiec nie myli. Do czego zmierzasz??

Gość baraninka...
ja mysle, ze na cierpienia to pozwala ten antybuk, nie buk. o.

"Nie będziesz miał cudzych bogów obok Mnie! Nie będziesz czynił żadnej rzeźby ani żadnego obrazu tego, co jest na niebie wysoko, ani tego, co jest na ziemi nisko, ani tego, co jest w wodach pod ziemią! Nie będziesz oddawał im pokłonu i nie będziesz im służył, ponieważ Ja Pan, twój Bóg, jestem Bogiem zazdrosnym, który karze występek ojców na synach do trzeciego i czwartego pokolenia względem tych, którzy Mnie nienawidzą. Okazuję zaś łaskę aż do tysiącznego pokolenia tym, którzy Mnie miłują i przestrzegają moich przykazań." /Wj 20,3-6/

Gość gość
dlaczego 3 letnia corka znajomych zginela miala dzis pogrzeb zgineloa tragicznie wyladowala w wrzaatku z swinskim tluszczem i sie ugotowala :( bez skory byla 80 procent ciala poparzone w tym glowka

Gość gość
wszystkie apokryfy sa dostepne

Gość baraninka...
boziu, jak ona wpadla do tego wrzatku ze swinskim tluszczem? kto zreszta taki wrzetek warzyl i po co?

Gość baraninka...
no, a w apokryfach wyraznie pisze cos o swinskim tluszczu :classic_cool:

Gość gość
co jest na niebie wysoko, ani tego, co jest na ziemi nisko, ani tego, co jest w wodach pod ziemią! czy bóg jest na niebie czy w niebie o to jest pytanie ?

Gość gość
ten tłuszcz to sie robi na salceson jest który karze występek ojców na synach do trzeciego i czwartego pokolenia względem tych, którzy Mnie nienawidzą. czyli za grzechy rodziców Bóg kaze do 4 pokolenia i dla tego umierają dzieci dziadki mysieli nagrzeszyc podczas wojny

Gość baraninka...
no, na chmurce tamtej czwartej od lewej strony :)

Gość gość
na swieta wielkanocne jej babcia robila jakis kociol z swinskim tluszczem. i nie dopilnowala jej wpadla malutka do tego kotła :( od swoat byla w klinice w poniedzialek zmarla dzis byl pogrzeb :(((

Gość gość
20:41] [zgłoś do usunięcia] gość dlaczego 3 letnia corka znajomych zginela miala dzis pogrzeb zgineloa tragicznie wyladowala w wrzaatku z swinskim tluszczem i sie ugotowala smutas.gif bez skory byla 80 procent ciala poparzone w tym glowka x dlatego, że miała głupich rodziców, opiekunów i jej nie pilnowali?

Gość baraninka...
pogratulowac babci :o to oni tam musza smacznie sie odzywiac, szczegolnie od swienta, skoro gotowala kociol ze swinskim tluszczem. pierwsze slysze. rozumiem, polska tradycja, ze na wielkanos musi byc wszystko zrobione ze swini, ale zeby az kociol ze swinskim tluszczem?

Gość gość
tak ja wiem byla pod opieka babci rodzice w pracy.. ale dlaczego tak sie stalo ze tam poszla sama ;( juz nie mowiac o tej babci ktorej wszyscy bronia i muwia ze dziecko wejdzie wszedzie nie zgadam z tym sie nie dopilnowanie to fakt :(

Gość gość
ALE JAK JUZ PISZEMY TUTAJ to przyznajcie mi racje ewidentnie wina babci nie? klocilam sie z kilkoma osobami ktore jej bronia i mowia bo takie sa dzieci wszedzie wejda ale nie maja prawa przebywac w pomieszceniu gdzie takie cos sie robi ?!!

Gość baraninka...
no poszla tam, bo dziecko jest ciekawe, szczegolnie jak ma gdzies nie isc, albo jak istnieje jakas niewiadoma, to gwarante, ze dziecko tam polezie. ale do dzis nie moge ochlona nad tym garem ze swinskim tluszczem. chyba o niczym ochydniejszym do dzis nie slyszalam.

Gość gość
oczywiście, że bezpośrednio winna jest babcia bo trzyletniego dziecka nie spuszcza się z oka, ale pośrednio zawinili też rodzice, że takiej nieodpowiedzialnej osobie dali pod opiekę swoje dziecko

Gość baraninka...
niejako w sumie wina babci. z dgugiej strony, moze nie tyle aktywena wina, co zaniedbanie. nie wiem, jak ta kobieta bedzie mogla sama ze soba zyc po tym. takie meczarnie i smierc dziecka w imie jakiegos kotla ze swinskim tluszczem, ktory pewnie szykowala dla swojej rodzinki spasionych swiniojadow :o

Gość baraninka...
dziwne, ze jak dotad nikt nie obwinil garnka z tluszczem, tylko babcia i babcia :o

Gość gość
a babcia nie zwariowała po tym wypadku? rodzice dziecka jej wybaczyli ?

Gość gość
ale ten gar z tym tłuszczem musiał, kużwa. śmiedzieć, na całą wiochę że też dziecka nie odstraszył ten odór