Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Leslie

Studia

Polecane posty

Gość Leslie

Dostałam się zarówno na Uniwersytet Ekonomiczny w Katowicach i na Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie, z tym, że na pierwszym na dziennikarstwo i komunikację społeczną, a na drugim na stosunki międzynarodowe i... nie wiem kompletnie, co wybrać. Obydwa kierunki są dla mnie atrakcyjne, jednak im więcej opinii o nich czytam, tym większy mam mętlik, dlatego postanowiłam osobiście opisać mój problem. Nie wiem, co wybrać, dlatego mam pytania- czy któraś z was studiowała te kierunki na tych uniwersytetach? Po którym z nich mam realniejsze szanse na znalezienie pracy? I takie ogólne wrażenia po tych kierunkach... Pomocy

Gość 12345gosc
Dlaczego Twoja ksywa to Leslie? Ogladalas moze Most do Terabithii?

Gość Leslie
Owszem, oglądałam dobrych parę lat temu, ale nick wpisałam ot tak, co mi pierwsze wpadło do głowy... :P

Gość gość
szczerze to po każdym z tych kierunków zasilisz szeregi bezrobotnych. To nie są kierunki, po których dostaje się pracę. Z dwojga złego - stosunki

Gość 12345gosc
Tez ogladalem, super film ta leslie byla urocza

Gość Leslie
Właśnie też czytałam, że jeśli chodzi o dziennikarstwo, to najlepiej robić podyplomówkę, jak ma się już pojęcie na jakiś konkretny temat.

Gość gość
nikt nie robi podyplomówek z dziennikarstwa. Żeby być dziennikarzem nie trzeba kończyć studiów w tym kierunku, wystarczy załapać się np. na praktyki czy staż (np. konkurs "grasz o staż")

Gość Leslie
Czyli dziennikarstwo to zwykła strata czasu? W sumie racja, jak ktoś nie umie dobrze i ciekawie pisać, to na studiach raczej się tego nie nauczy...

Gość 12345gosc
Ja to p*****le zostaje ninja

Gość gość
nie, na studiach się nie nauczysz pisać. Teraz warto studiować coś, po czym jest praca.

Gość Leslie
Dlatego żałuję, że nie jestem ścisłowcem. Jakbym była, to już dawno bym miała złożone papierki na agh, czy innej polibudzie.

Gość gość
wszystkie politechniki to obecnie najlepsze wybory (niestety dla wszystkich humanistów). Chociaż języki ciągle w cenie

Gość Leslie
Już nic na to nie poradzę :P I jednak bardziej skłaniam się w kierunku stosunków międzynarodowych.

Gość gość
może mają na tych stosunkach dobre specjalizacje

Gość neoma
No już nie przesadzajcie, bo powielacie tylko stereotypy i nic więcej. Możesz mieć niezłą pracę po stosunkach i po dziennikarstwie, a po polibudzie siedzieć na bezrobociu. Języki są w cenie i warto studiując jednocześnie szlifować języki, by znać je biegle. A co wybrać to musisz sama zdecydować: może pomoże Ci uważna lektura naszej-klasy i facebooka: poczytaj co robią obecni studenci i absolwenci, jakie mają prace itp. - myślę, że możesz o to bezposrednio zapytać, chyba nikt się nie obrazi,

Gość Niebieskaaa_
moim zdaniem studia to strata czasu Inwestuj w języki obce i zrób jakiś kurs