Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

gdzie kupujecie wedliny zeby nie byly cuchnace

Polecane posty

Gość gość

co sie dzieje w tych sklepach,wczoraj kupilam troche wedliny do chleba w znanym miesnym sklepie z dobra marka.okazala sie bez smaku wyrzucilam kotom. wole zjesc chleb z serem.mam pytanie czemu tak truja ludzi,po co tyle zamawiaja ze pozniej robia promocje zeby sprzedac kiedys bylam w jednym sklepie wieczorem w ktorym robie co dzien zakupy.smrod niemilosierny pelno much.przy miesie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
dlatego juz nie kupuje wedlin. czasem tylko sprawdzona kielbase swojska

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ja kupuje tylko i wyłącznie w Kauflandzie. Jest tam stoisko gdzie widzisz i wiesz co robią te ekspedientki , kroją przy Tobie lub mielą mięso. Tam wiem że jest świeżo, bo moja koleżanka tam pracuje, codziennie nowa dostawa , ekspedientki w rękawiczkach, mają nawet zlewik na widoku klienta i często myją ręce przed założeniem rękawiczek, również mają związane włosy - jednym słowem czystość ! Kupuje tam odkąd pamiętam i nigdy się nie zawiodłam, po za tym mają niskie ceny , co mnie bardzo cieszy :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ostatnio była afera w Uwadze na TVN i w kiełbasie znaleźli ptasie pióra ;/ A była to kiełbasa z jakieś bardzo dobrze znanej firmy która prosperuje od lat ! Człowiek nawet nie wie co je !

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
ja teraz wacham wszystko kiedys chcieli wcisnac mi mielone pytam czy jest swieze bo wyglad mialo nieciekawy.pani polecila powachac....gdy to zrobilam stwierdzajac ze smierdzi kobieta malo co nie dostala furii,,,obecnie wspomiany sklep zlikwidowano,,,a mieso mielone bylo naprawde dobre..przychodzili tam wszyscy ludzie ktorzy juz raz kupili,,,,dzis wszedzie trzeba wachac ..jaja tez maja po terminie...a wydlad miesa w ladach chlodniczych nie zacheca do kupna... nie moge pisac w tvn pokazali jak zabija sie krowy rytualnie wyciszyli dzwiek juz nie wezme miesa do ust niemniej temat popieram

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
ja teraz wacham wszystko kiedys chcieli wcisnac mi mielone pytam czy jest swieze bo wyglad mialo nieciekawy.pani polecila powachac....gdy to zrobilam stwierdzajac ze smierdzi kobieta malo co nie dostala furii,,,obecnie wspomiany sklep zlikwidowano,,,a mieso mielone bylo naprawde dobre..przychodzili tam wszyscy ludzie ktorzy juz raz kupili,,,,dzis wszedzie trzeba wachac ..jaja tez maja po terminie...a wydlad miesa w ladach chlodniczych nie zacheca do kupna... nie moge pisac w tvn pokazali jak zabija sie krowy rytualnie wyciszyli dzwiek juz nie wezme miesa do ust niemniej temat popieram

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
pokazali krowe umieszczona na osi wokol ktorej sie obraca z poderznietym gardlem masakra az serce boli .Marszalek Kopacz jest przeciwna TEJ ODRAZAJACEJ USTAWIE WIELU WRAZLIWYCH POSLOW TEZ JAKIM TRZEBA BYC CZLOWIEKIEM ZEBY POPIERAC TAKI UBOJ DLA PARU FENYGOW

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
do goscia w moim miescie w kauflandzie stoisko z miesem jest jakiejs firmy mkiesnej ktora wydaje mnie sie mocno niesmaczna,,,chyba ze w srodku sklepu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Chodzi mi że w środku w sklepie. Ogólnie NA sklepie jest tez jakiś mięsny ale ja w nim nie kupuje bo jak zobaczyłam ich mielone takie sino-brązowe to mnie mdliło ;/

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
mojej kolezance pracownica powiedziala ze jak sie cos przysmrodzi to mocza w paru kroplach substancji chemicznej.... kiedys mieso moczylo sie sie w wodzie z octem to nie jest takie trujace

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Sklepy otrzymują towar na warunkach "płatność po sprzedaży",czyli zero ryzyka.Kiedy jeden sklep zwróci to ,to gównno dostaje następny i tak to trwa. Dla przeciwników uboju rytualnego: Tak naprawdę jest to typowy wiejski ubój.Czy ktoś wam pokazał jak wygląda tradycyjny nierytualny tylko chrześćjański ubój?Nawet w Piśmie Świętym składane są ofiary z baranków,którym podrzyzano gardła.I co?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Tzw.Nierytualny ubój krów polega na tym że ogłusza się prądem a następnie dobija strzałem w łeb.Bardzo to chyba jest humanitarne i katolickie.Tak nam dopomóż Bóg.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
kilka lat temu pokazywali w telewizji nagrania zrobione ukryta kamera sprzedaz miesa wowczadrastycznie spadla ..moja kolezanka opowiadala mi ze jak u nich byl uboj to wychodzila z domu... Okropne

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
caly czs pokazuja w telewizji te klatki obrotowe na ktorych umieszczaja zwierzeta przy uboju rytualnym o ktorych piszecie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
No właśnie jaki jest wasz wybór śmierci?Katolicki czy islamski?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
nie kupuje wędlin! sama chemia pieke szynkę i np polędwice wołowa w piekarniku...pycha..

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Jak pieczesz tą poledwicę wołową?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
marynuje sie na noc a pozniej opieka polewajac troche woda nie soli sie przed pieczeniem

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
pieczesz polędwice wołową? Przecież to 100zl/za kg kosztuje :( świeżej Nieźle musi ci się powodzić. Chyba, że o ligawie mówisz a nie polędwicy :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Tak ligawa ale smaczna polecam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Dziękuję za przepis ,uwielbiam wołowinę z której często robię gulasz Czeski do knedlików.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Teraz dobre mięso kosztuje. Zwłaszcza jak jeszcze jest swojskie. Niestety malo której firmie i marce można w tej kwestii ufać... Coraz więcej chemi i barwników jest wszędzie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Odkryłam ostatnio bardzo fajny sklep online, Kiszeczka i tam zamówiłam wędliny oraz mięso między innymi na swięta. Bardzo ładnie pachnie i nie przeterminowało się po dwóch dniach.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość patiop
Mnie też dobry sklep z wędlinami udało się znaleźć właśnie w internecie ;) Wedlinek.pl poleciła mi koleżanka z pracy, a ja teraz z czystym sercem polecam go teraz Wam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
no przeciez to tak zawsze jest no my to wiemy ale jest na to i rozwiazanie :) www.youtube.com/watch?v=GcQLwI_5Z4I

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
W "moim" Kauflandzie mieso jest stare i to praktycznie zawsze.Az brazowe,obeschniete.Wedliny wrecz zielonkawe,bleee..Ja kupuje ostatnio w Polo i nigdy/wedliny,gdy jest jakas reszta z duzej porcji.Masakra za to jest z drobiem.Nie wiem,czym karmia te kurczaki,ale mieso sie dziwnie rozlazi.Ostatnio chcialam rozbic filet z piersi i zrobic zrazy-niewykonalne.Mieso zamienilo sie doslownie w maź,jakbym je przepuscila przez maszynke do mielenia.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
a wiecie,ja jestem wychowana na smakach wędlin które robili moi rodzice,nadal robią mają wędzarnie,ale od czasu do czasu robię sama,gotuję boczek potem opiekam,pieczenie,schaby,na kanapki robię sama,ale od jakiegoś czasu posiłkuje się wędlinami z intermarche ale te z "naszej wędzarni" wystawiają u nas te wędzonki jeszcze gorące w piątki to kupuję,dobre są "sopelki" i schab z kością,to te mogę polecić,chociaż już się cieszę bo zamówiłam tusze i na święta odpalamy wędzarnie,będą szynki,kiełbasa biała i wędzona,boczek,i wtedy też wędzimy sami kurczaki i karpie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
masarnie produkuja tych wedlin tyle ze to sie musi przeterminowac a co puzniej ano własnie nie moga miec strat wiec spowrotem to idzie do przemialu dodaja przypraw troch swiezego miesa albo i nie i odnowa kupiłem kiedys kiełbase w sklepi firmowym gdzie cała sciana była obwieszona dyplomami i certfikatami za najlepsze produkty a po przełamani takiej kiełbasy w srodku ukazał sie kawal skóry wedzonej od innej kiełbasy ciekawe skąd sie tam wziął sztuką masarską jest kupic1 tone zywca i wyprodukowac 1,5 tony wedlin

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×