Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Słaba matura- wasze opinie

Polecane posty

Gość gość

Jak ocenianie maturę z takimi wynikami: język polski 56%, język angielski 84%, matma 42%, wos 44%. Poziom podstawowy. Moja siostra tak zdała i osobiście sadze, ze to słaby wynik.

Gość gość
oczywiscie, że słaby. na dzienne z takimi raczej by sie nie dostal. ja mialm lepsze od cb i na dzienne sie nie dostałam w wawie. dostalam sie za to w innym miescie.

Gość gość
Raczej nie dostała, bo to ona. Ale fakt, ze do matury sie nie uczyła zbyt wiele, a raczej wcale. A do liceum chodziła zaocznie bo stwierdziła w drugiej klasie, ze tak woli i w tym czasie robiła kurs, odbyła staż długi o pracowała. A teraz idzie na studia zaoczne, bo tez sadzi ze to lepsze wyjście. Jak twierdzi, dzis po dziennych w większości zawodów nie ma kokosów albo nie pracuje sie w zawodzie, wiec ona woli studiować to co chce, zaocznie i zdobywać doświadczenie w pracy.

Gość gość
nie chce nic mówić, ale na zaocznych jest ciezko. z takimi wynikami maturalnymi na zaocznych by sobie raczej nie poradzila.

Gość gość
Mam znajomych, którzy mieli gorsze wyniki i radzą sobie bez problemu na zaocznych. Nie wiem skąd u Ciebie taka opinia...

Gość gość
opinia z tego, że jej siostra mówi ze sie w ogole nie uczyla w liceum. to na studiach tym bardziej.

Gość gość
Do matury się nie przygotowywała, a to co innego. Czasem możesz być przymusem, a jak nie powtorzysz lektur czy wzorów to nie powiedzie Ci się matura.

Gość gość
*prymusem.

Gość gość
no a po co sie chwalisz wynikami swojej siostry? ona ma to w du.pie ze sie o nią martwisz

Gość gość
To prawda, popieram. Ja w liceum miałam koleżankę, która była kujonem i uczyła się dla siebie, nawet nie dla ocen i na maturze ustnej zadali jej takie pytania, że zdobyła tylko 8 punktów. Druga koleżanka miała podobnie, bo nie przeczytała dwóch lektur z czego jedna była właśnie na maturze i wybrała drugi temat, na który zupełnie się nie przygotowywała, bo była pewna, że trafi się jej lektura, którą zna. I niestety polski zdawalony.

Gość gość
a co ty? sama sobie na pytanie odpisujesz???? hahahahaha

Gość gość
Odpowiadam osobie, która napisała ze bedzie jej cieżko na zaocznych. Bo ludzie, którzy sie uczą potrafią zawalić cos, a co dopiero Ci którzy sie nie uczą wcale.

Gość gość
Ale z drugiej strony wydaje mi się, ze na zaocznych jest łatwiej niż na dziennych.

Gość gość
jest łatwiej, ale nie polecam. sam studiowalem, bo chcialem się usamodzielnić. gdybym mógł cofnąć czas.... praca, potem w weekendy szkoła, nie ma sily na nauke. masakra.

Gość gość
Na zaoczne spokojnie się dostanie. Angielski zdany całkiem nieźle, a ten się przydaje teraz wszędzie. Niech od razu poszuka sobie pracy, po pięciu latach orki (bo praca i studia jednocześnie to ciężka sprawa, ale do przeżycia) wyjdzie na tym lepiej niż absolwenci studiów dziennych, bo jak wszystkim teraz wiadomo tytuł magistra bez doświadczenia jest nic niewarty.