Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy można zajść w ciążę jeden dzień przed okresem ?

Polecane posty

Gość gość

Jak wyżej :)

Gość gość
nie

Gość gość
nie wiem co to jest "podwójne jajeczkowanie" ale nawet gdyby nastąpiła druga owulacja i zapłodnienie dzień przed okresem to do ciąży nie dojdzie bo w krwawiącej macicy się jajeczko nie będzie mogło zagnieździć :) a jak wiadomo samo zapłodnienie to jeszcze nie ciąża ;P

Gość gość
aby na pewno ? ponieważ od okresu minely jakies 2 tygodnie a ja sie okropnie czuje, caly czas boli mnie brzuch a jak go wciagam to jeszcze bardziej ;/

Gość aron
Dni płodna i bezpłodne sprawdzają się gdy uprawiasz seks regularnie.Gdy robisz to sporadycznie,to istnieje duże prawdopodobieństwo że możesz zaliczyć wpadkę.W takich przypadkach,często występuje dodatkowe jajeczkowanie,pod wpływem emocji i podniecenia.

Gość gość
Jesli miesiaczka wystąpiła to nie.

Gość Juleczka99
ja pierdziu- Arona owulacja nigdy nie może się przyspieszyć pod wpływem emocji lub podniecenia. Co to za chore teorie? Owszem, w przypadku np.choroby(podwyższonej temperatury) owulacja może się przesuwać, ale nie pod wpływem emocji. Autorko ekspertów tutaj od cholery, ale najlepiej zrobić test a w razie wątpliwości udać się do gina. pozdrawiam

Gość gość
teoretycznie nie, praktycznie - różne rzeczy się zdarzały

Gość gość
Teoretycznie tak. Jeśli to była faktycznie miesiączka to raczej nie. Natomiast z racji tego, że nie jesteś jasnowidzem nie wiesz jaka ona będzie. Jeśli bd jednodniowa i skutkiem tego skróci ci się cykl bądź już masz krótkie a plemnik czeka sobie 7 dni..to

Gość gość
Plemnik nie przeżyje w krwawiacej macicy.

Gość gość
Juleczka99 niestety mylisz się owulacja zależna jest od hormonów a na ich poziom i prawidłowe wydzielanie mają wpływ czynniki zewnętrzne takie jak CHOROBA, odchudzanie, STRES. Nie słyszałaś, że czasami STRES bardzo silny a czym on jest jak nie emocjami powoduje niepłodność wielu par. Gdyby każda laska chodziła do ginekologa bo bzyknęła się niby bezpiecznie ale ona nie jest pewna to kolejki mielibyśmy takie, że......

Gość gość
niestety tak wiele lat temu tylko 6 miesiecy brałam anty a ze po nich przytyłam jak słon chyba 6 kg w miesiecy to je odstawiłam oczywiscie tak jak nalezy wspólzyłam z mężem dwa dni przed terminem spodziewanej miesiaczki a 10 dni później zaczeło sie piekło byłam w ciązy ale nie normalnej tylko pozamacicznej i od tego czasu same problemy ginekologiczne teraz mam juz zdrowe dzieci i tamta trauma ma juz mniejsza siłe jednak powiem TAK w okreslonych okolicznosciach mozesz zajsc w ciaze nawet kilka dni przed okresem

Gość gość
"wspólzyłam z mężem dwa dni przed terminem spodziewanej miesiaczki" Spodziewanej. Autorka miesiączkę miala. Do kogoś tam wyzej-podwójna owulacja możliwa jest tylko w ciągu 24h godzin po pierwszej owulacji. Stres ma wpływ na hormony, ale nie taki, ze kochasz się po długiej przerwie i pyk w ciągu kilku godzin dojrzewa jajeczko, pęka pęcherzyk i dochodzi do owulacji, gdzie normalnie cały proces trwa co najmniej kilka dni.

Gość gość
nie nie odstawiłam anty odczekałam miesiąc przez cały miesiac tylko prezerwatywa lekarz mnie uprzedził ze po odstawieniu moga byc rózne hocki klocki wiec zastosowałam sie a dwa miesiace później normalna miesiaczka normalny cykl nie chciłam jeszcze dziecka wiec w okresie owulacji nie wspólżyłam tylko własnie dwa dni przed terminem spodziewanej potem po operacji poczytałam troche i powiem wam dziewczyny ze nie kazda powinna sie tym swinstwem truć te 6 miesiecy brania anty rozregulowałao mnie na kilka ładnych lat nie mówiac o skutkach ubocznych koncerny zarabiają na takich jak ja

Gość gość
Gość a potrafisz czytać ze zrozumieniem? "wspólzyłam z mężem dwa dni przed terminem spodziewanej miesiaczki a 10 dni później zaczeło sie piekło byłam w ciązy ale nie normalnej tylko pozamacicznej" Wyrwać z kontekstu to sobie możesz..i dopowiedzieć co chcesz. Spodziewanej miesiączki to się możesz spodziewać ha ha.. "Do kogoś tam wyzej-podwójna owulacja możliwa jest tylko w ciągu 24h godzin po pierwszej owulacji. " Tutak racja ale te 24 godziny to kolejny dzień ryzyka. Nie każda bierze to pod uwagę. "Stres ma wpływ na hormony, ale nie taki, ze kochasz się po długiej przerwie i pyk w ciągu kilku godzin dojrzewa jajeczko...." Zgodna gdybyś wiedziała KIEDY owulacja NA pewno przyjdzie. wtedy wiesz, że przyjdzie np 14 d.c i wiesz, że nie ma szans aby ewentualny stres sprawił aby owulacja wystąpiła np 5 d.c A ze tego nie wiesz to dla ciebie może być pyk a tam wszystko szykowało się od kilku dni a stres to przyśpieszył o dzień czy opóźnił nawet o kilka DNI!!!!!!!!!!!!!!!!!o ile w ogóle dopuścił do owulacji.

Gość gość
nikomu nie polecam tego świnstwa wiele moich znajomych mówi ze anty NIBY maja regulowac srataaaa zbyt wiele kobiet po tym zdrowie straciło nie kazdej lekarz powinien przepisywac a przepisuja na twarz bez zadnych badan dosłownie na twarz chcesz masz i odsyłają do ulotki potem płaci sie ogromna cene

Gość gość
pokrzyczcie sobie tyle mozecie jak was cos takiego spotka inaczej bedziecie spiewac odstawiłam anty zgodnie z regułą pod kontrola lekarza a skutki brania tego swinstwa były opłakane

Gość gość
agresywny przedmówca wszystkie rozumy pozjadał niech krzyczy dalej tyle mu wolno

Gość gość
no ale że co ulotki nie czytałaś PRZED, myślałaś że to dla jaj ci napisali?? Na każdej stronie pisze ci że REGULACJA cyklu antykami następuje w ich trakcie. Potem może być różnie. Możesz nic nie odczuć, może ci się wszystko pokręcić albo możesz mieć w wyniku zawirowań hormonalnych problemy z torbielami, cystami itp co zostawi ślad. Ja mam zaburzenia i ciągle łykam hormony jak nie zwykły progesteron to antyki. Mam świadomość co biorę i jakie ma to skutki ale ja nie mam wyjścia. Bez tego i tak mam rozregulowywany cykl. Każda ingerencja tego typu daje mi nadzieję, że się cykl popieprzy za przeproszeniem ale w tę dobrą stronę i zaskoczy ale...