Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mancyka23latka..

Zastanawiacie sie czasami jak wyglądałby wasz pogrzeb ?

Polecane posty

Gość Mancyka23latka..

Kto by płakał? Mój kolega zmarł w wieku 24 lat ... wczoraj był pogrzeb.I

Gość Mancyka23latka..
najbardziej przygnebiającym momentem było jak został odczytany list pożegnalny...mysle ze każdy taki list powinien napisac ..nie znamy dnia a ni godziny.

Gość gość
Nie. To jest dziwne.

Gość Mancyka23latka..
co jest dziwne? smierc?

Gość gość
Rozmyślanie o tym jak wyglądałaby twój pogrzeb. Bardzo dziwne, smutne.

Gość luizka9876
tak nie wiemy co bedzie jutro,za rok za kilka lat. w moim zyciu jest wiele osób którym nie powiedzialam ze ich kocham ze sa ważni,że będę teskniła .

Gość gość
wyglądałby

Gość gość
Na co zmarł?

Ja mam mniej wiecej ulozony ogolny plan mojego pogrzebu. Nawet wiem gdzie zostane pochowany:)

Gość Lala malowana lala
Ja czasami myślę. Może nie tyle o tym jak będzie wyglądał mój pogrzeb, ale o śmierci owszem. Dlatego też często myślę o tym co już w życiu zrobiłam, co mogę zrobić, staram się nie krzywdzić ludzi i doprowadzać sprawy do końca najszybciej jak się da. Wybaczam ludziom, żałuję za grzechy. Bo umrzeć można w każdej chwili, jestem tego bardzo świadoma. A to dlatego, że wierzę, że po śmierci wszystkie niedokończone sprawy sprawiają, że nie dostanie się do nieba, a spocznie w czyśćcu do tej pory, dopóki ktoś nawet po naszej śmierci tego nie załatwi. Np. gdy ukradnę komuś pieniądze i nawet umrę 2 dni później, nie pójdę do nieba póki ta osoba tych pieniędzy nie odzyska i wybaczy mi ten czyn.

Gość Lala malowana lala
Nie nie jestem nawiedzona ;-). Jestem zwykłą młodą kobitką (mam 23 lata). Mam przyjaciół, narzeczonego, z którym nawet mieszkam od 2 lat (za miesiąc ślub), uprawiam seks przedmałżeński, palę papierosy, piję piwo. Spotykam się z przyjaciółkami.I nawet nie chodzę do kościoła- bo mi się tamtejszy sposób przekazywania wiary i nauczania jej nie podoba, poza tym uważam, że to czyny świadczą o człowieku, a nie to czy chodzi do kościoła. Ale staram się być dobrą osobą. Nie obgadywać za bardzo ludzi (wiadomo, że wyeliminowanie tego w całości jest niemożliwe), ogólnie nie robić czegoś, za co ktoś mógłby mnie znienawidzić lub mieć ogromny żal.

Gość Herr Pecia Goras
jakby mnie wybrali na prezydenta USA, to bym musiał się zadeklarować, czy się na części zamienne przeznaczyć, czy na opał i w urnę. A tak scenariusz jest prosty, żyje w związku sakramentanym, pomnik już sobie postawiłem, jak przystało na dobrego tatę, by dzieci cholera nie brała, jak by mieli stawiać pomnik. Proboszcz coś rzeknie, na stypie się nachlają i zaśpiewają sto lat i koniec uroczystości

Gość Herr Pecia Goras
atak teraz pomyślałem, czy polski prezydent, podobnie jak amerykański , musi napisać scenariusz swojego pogrzebu?

Gość Herr Pecia Goras
ekologiczna, czy tradycyjna?

Gość Mancyka23latka..
Co was tak interesuje na co zmarł?Młodzi nie umierają?

Gość Herr Pecia Goras
jak list pożegnalny, to na bank, samobója strzelił

Gość gość
wcale ze nie bo za zycia mogl napisac cos w rodzaju testamentu

Gość Herr Pecia Goras
przykre, ale jak był chory na nieuleczalną chorobę, to mógł napisać, list pożegnalny, zrozumiała sprawa

Gość gość
Zaczynasz temat i nie kończysz. Niby dlaczego jego list był smutny, jeśli chory to zrozumiałe . Ale jeśli samobój to chyba nie tak bardzo skoro TU mu zle i szuka przyjemniejszego miejsca.

Gość Mancyka23latka
utopił się. List pozegnalny napisała rodzina ..ale tresc była tak sformułowana jak by pisał to on.Dlatego myslę ze lepiej napisac taki list za życia .

Gość gość
po co?

Gość Mancyka23latka
aby był prawdziwy i szczery.