Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Testy owulacyjne... Jak to ogarnąćl;/

Polecane posty

Gość gość

hey, jakiś czas temu kupiłam testy owulacyjne paskowe. I robię je wg wskazań ale kompletnie nie umiem rozczytać kiedy ta owulacja ma nastąpić... kreski wszędzie odbarwiają się podobnie i wg mnie słabo rozróżnić kiedy zbliża się dzień owulacji. Myslicie ze lepiej zainwestować w mikroskop owulacyjny? Jest bardziej czytelny? Podzielcie się swoimi doświadczeniami. :)

Gość gość
Mikroskop jest przede wszystkim bardziej wiarygodny. Testy owulacyjne to tylko zabawka.

Gość gość
No chciałam się generalnie przekonać jak to właśnie wychodzi ale widzę że nie dość że trzeba się męczyć z paskami to jeszcze wyniki są niejasne...

Gość gość
CHYBA ŻE MACIE JAKIEŚ INNE SPRAWDZONE METODY ustalania nadchodzącej owulacji, bo te nieregularne miesiączki są dość wkurzające.. ;/

Gość gość
ja zastosowałam testy owulacyjne i zaszłam w ciążę, więc to nie zabawka...po prostu kreska testowa musi byc ciemniejsza od kontrolnej i wtedy w ciągu 24-48h następuje owulacja...u mnie było tak ,że kochaliśmy się w dniu kiedy była ciemniejsza i ..udało się ;)

Gość gość
Hm to ja chyba nie umiemm tego rozczytać... dla mnie te odcienie się wcale nie zmieniają;/ a już na pewno nieznacząco...

Gość gość
Na mnie z kolei testy nie podziałały. Robiłam je 3 cykle. Przez 3 dni były pozytywne, ale jednego dnia tylko mega mocna kreska i wtedy się kochaliśmy. Nie skończyło się to ciążą. Poszłam więc na monitoring cyklu i okazało się, że testy wychodza pozytywne w 12dc a owulację mam dopiero w 19dc gdzie testy są już negatywne. I bądź tu człowieku mądry. ;)

Gość gość
ja planuje teraz kupic mikroskop owulacyjny ale czy warto?