Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malina97889

Zmiana nazwiska dzieci po ślubie

Polecane posty

Gość malina97889
Po lekturze odpowiedzi też już raczej jestem za zmianą. Troszkę się jeszcze waham, bo to trudna decyzja, ale chyba nie będę narażać dzieci na nieprzyjemności.

Ja bym zmieniła. Głównie ze względu, niestety, na ludzi. Sama dojrzewam do wzięcia ślubu, właśnie ze względu na to, ze żyjemy w takim a nie innym kraju. Jeśli każde Twoje dziecko będzie miało inne nazwisko to ludzie Was zjedzą. Powodzenia! Pozdrawiam serdecznie, bo kurcze cieżko w życiu miałaś.... Życzę już samych słonecznych dni :)

Gość gość
Autorko, jeśli tylko starsza latorośl wyrazi zgodę to zmień im nazwisko. Wszystkim będzie łatwiej. Nie przejmuj się co mówią inni, zrób to co podpowiada Ci rozum i serce. A to że facet bierze dwójkę "obcych" dzieci pod opiekę to świadczy tylko o jego dobroci. Wiem to z autopsji - mój ojczym tak zrobił. Tyle że ja miałam inne nazwisko i zawsze było tłumaczenie co, jak i dlaczego.

Gość gość
Myślę że powinnaś zmienić ,bo życie pisze różne scenariusze ,teraz jest fajnie ale nie musi być tak ,i będziecie mieć razem dziecko ,ono będzie mieć nazwisko męża i każde z Twoich dzieci będzie miało inne nazwisko albo powrócić do panieńskiego ,dzieci tak samo pod Twoim nazwiskiem i nie przyjmować nazwiska męża po ślubie .

Gość gość
Nie wychodz za mąż. Dwa razy ci nie wyszło- wyjdzie za 3 razem? Nadaj wszystkim dzieciom swoje nazwisko.

Gość gość
moje dzieci z pierwszego malzenstwa nosza dwa nazwiska i nie ma problemu a malo tego nie wiaze sie to z adopcja ,moj eks maz wyrazil zgode a najstarszy syn sam wnioskowal o dodanie drugiego nazwiska ,ma do tego prawo po 13 rż.

Gość gość
Autorko może temu dziecku, którego ojciec zginął daj nazwisko ojca i obecnego męża jeżeli oczywiście pasuje. Niech ma coś po zmarłym ojcu. Po ojcu alkoholiku nie zostawiałabym nazwiska z racji tego jaki był.

Gość gość
corce od pijaka zmien, synkowi zostaw by mial pamiatke po dobrym ojcu a ty zostaw sobie podwojne od dobrego męża i tego nowego teraz. Moja kuzynka tez ma 2, by jej córka nie byla źle oceniania. Ew. synkowi tez daj dwa.