Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość grubaaaa9090

METFORMAX 500 NA SCHUDNIECIE

Polecane posty

Gość grubaaaa9090

Mam problemy z waga ( jakies 10kg do schudniecia) bylam z tym u swojej lekarko rodzinnej ktora na moje problemy przepisala mi metformax 500 1xdziennie. Biore te tabletki juzu od 2mies schudlam 5kg ale mam objawy uboczne -kolatanie serca a juz nie daj boze gdybym wypila 2 kawa to juzu jest tragedia jak mi serce wtedy bije -bola mnie oczy ktore jesczze dodatkowo sie zaczerwienily :( -czuje dziwny nieopisany niepokoj ( pewnie przez to serce ktore mi taks trasznie wali) Nie wiem czy brac dalej te tabletki bo biore najmniejsza dawke jaka jest na rynku 1x przed glownym posilkiem. Moja mam tez bieze te pigulki schudla po nich 21 kg i tez miala to z tymi oczami. Kurcze nie wiem co robic.

A miałaś robioną krzywą cukrową i insulinową? Jeśli nie ma zaburzeń gospodarki węglewodanowej to nie należy tego brać. A 10kg to można schudnąć bez leków, jeśli nie masz zaburzeń.

Gość grubaaaa9090
lekarka powiedziala, ze ten lek jest stosowany w leczeniu otylosci i mi go przepisala. Mialam robione badania m.in cukier i wszytsko jest ok.

Ten lek reguluje wydzielanie insuliny i oszem może pomóc schudnąć, ale stosuje się go u osób, które mają problem z metabolizmem węglowodanów. Lekarz pierwszego kontaktu nie może zlecić badania insuliny, więc pewnie tego badania nie miałaś. Jeśli masz wszystko z glukozą i insuliną w porządku to wg mnie lek ten może Ci zaszkodzić. Dla 10kg ryzykować ewentualną cukrzycą w przyszłości...