Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

tylko się nie śmiejcie...

Polecane posty

Gość gość

jakie nazwisko lepiej brzmi Joanna Stojak czy Joanna Kostrz ??? proszę o opinię

Gość lobby tytoniowe
Joanna Dark

Gość gość
Kostrz

Gość gość
To drugie, choc trudniejsze do wymówienia

Gość gość
biorę ślub cywilny i zastanawiam się czy aby nie zostać przy panieńskim nazwisku...

Gość mirinda7up
zastanawiasz się, którego absztyfikanta wybrać na męża? :P

Gość gość
Zastanow sie jak potem beda nazywac sie wasze dzieci. Glupio tak jak dzieci beda mialy inne nazwisko niz ojciec albo matka.

Gość gość
dzieci miałyby nazwisko ojca...

Gość gość
czemu głupio?

Gość gość
Wcale nie głupio, przyjmowanie nazwiska męża to jeszcze od czasów, jak kobieta po ślubie stawała się własnością męża i jego rodziny. Uważam że powinnaś wziąć takie nazwisko z jakim się lepiej czujesz, a nie takie z które innym pasuje, w końcu będziesz z nim żyła całe życie.

Gość gość
przyznam że nie wierzę w instytucję małżeństwa... mój brat się rozwiódł moi rodzice się rozwiedli, ojciec rozwodzi się właśnie z 3 żoną moje 2 najlepsze koleżanki też po rozwodzie, inne dobre żyją na kocią łapę... nalega rodzina przyszłego męża na ślub.... a ja poprostu nie wierzę w małżeństwo nic na to nie poradzę, próbowałam starałam się ale nadal nie wierzę

Gość gość
i stąd myślę by zostać przy panieńskim, by potem oszczędzić sobie choć część formalnych spraw (np powrót do panieńskiego nazwiska) dodam że rozwodów wśród ciotek, wujków było multum taka specyficzna rodzina

Gość gość
Czyli jak dzieci beda nosic nazwisko meza to beda jego wlasnoscia? Gadsz gkupoty, ja wolalabym zeby wsztscy razem tzw dzieci i rodzice mieli to samo nazwisko w ostatecznosci matka moze miec dwuczlonowe ale nie inne.

Gość gość
A które to nazwisko męża?

Gość gość
Czyli ty mozesz zostac przy swoim a dzieci niech maja brzydkie nazwisko tak?! Przeciez z nazwiska Stojak beda sie w szkole smiac

Gość gość
Kostrz moim zdaniem

Gość gość
moje panieńskie to Stojak - nikt się nie śmiał ani w podstawowej, ani w liceum, ani tym bardziej na studiach

Gość gość
nie pasuje mi tu połączenie J Stojak - Kostrz, ma się nijak...

Gość gość
Kostrz lepsze.

Gość gość
Kostrz brzmi ładniej.

Gość gość
Nie gadam głupot, jak ojciec dał nazwisko dziecku, to je uznał za swoje, nawet jeśli fizycznie tak nie było. To była kwestia prioryterowa żeby dziecku dać nazwisko, cokolwiek to znaczy. A jeśli rodzina ma mieć wspólne nazwisko, to powiedz czemu to mąż nie może przyjąć nazwiska żony?

Gość gość
Ja zostaje przy swoim. W wielu krajach tak jest, że dzieci maja nazwisko ojca a matka zostaje przy swoim.

Kostrz lepsze. Swoją drogą, po co bierzesz ślub jeśli i tak zakładasz, że się rozwiedziesz... Pytam, bo znam dziewczynę, która na tydzień przed ślubem (z facetem była 8 lat parą) powiedziała, że ona wie, że będzie miała kilku mężów i ten nie jest jedynym. Ma 1.5 roczne dziecko. Jest w trakcie rozwodu. Paskudnego i złośliwego.

Gość gość
Dokładnie! mieszkam od 20 lata we Francji i tuw większości przypadków obecnie kobiety zostają przy panieńskim!

Gość gość
nie twierdzę że w przyszłości bardzo będę chciała się rozwieść, nie twierdzę również że obecny partner jest na całe życie... nie wiem jak wytrzymaliśmy ze sobą 6 lat, tyle nas różni jestem w ciąży pierwszej i stąd decyzja o cywilnym

Kostrz ładniej brzmi i pasuje do imienia. Moja rada nie wychodź za mąż z powodu dziecka. To najgorsza decyzja jaką można podjąć. Po co brać ślub i później rozwód. Po co robić sobie burdel w papierach. Jak dziecko się urodzi, zobaczycie jak się będzie układać i czy jest Wam po drodze wtedy decyzja o ślubie czy rozstaniu. Decyzja należy do Was.