Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy wasze roczne dzieci?

Polecane posty

Gość gość

Czy wasze roczne dzieci jedzą papki ?tzn.zmielona zupie z warzywami i kurczakiem ?

Gość gość
Mój synek ma juz półtora roku i nadal muszę mu miksować obiady bo nie chce gryźć i połyka w całości :(

Gość gość
od 8 miesiąca je kawałki, bierze rączką z talerza i wkłada do buzi, np banana gryzie sobie z całości. Jak zaczął gryźć to miał dwa dolne zęby, jest bezbutelkowy.

Moja córka ma już 15 miesięcy, je już dorosłe posiłki zawsze miała problem z papkami nie tolerowała ich. Dostawała kawałki jedzenia do rączki

Gość gość
mój synek też nie je już od dawna papek, miękkie owoce, naleśnika, wafelka itd dostaje w rączkę, zresztą papek w ogóle nie chce...

Gość gość
moja je papki. Staram sie wprowadzać coraz wieksze kawalki. Np makaron pokrojony, a nie zmiksowany. ale ogolnie nie lubi kawałkow bo od razu wypluwa. nie chce dawać często kawalków, bo się zrazi. Jak daje jej cos do pogryzienia i nie chce to potem jak znów jej coś podstawiam do pogryzenia nawet na to nie spojrzy. Małymi kroczkami

Gość gość
widzę że jak ktoś od początku nie szedł na łatwiznę to szybko ma luz, jak komuś długo się nie chciało uczyć to ma dłużej problem.

Gość gość
Dokładnie osobo wyżej!! Ja swojemu synowi dawałam w kawałkach jak miał 7 mies.Mając rok nawet mi do głowy nie przyszło żeby mu zupki miksować.

Gość madzii22
Mój syn ma 11 miesięcy i je wszystko rączkami. Je parówki, chlebek, mięso i umie sobie poradzić. Zupki pije z kubeczka doidy. Nie wyobrażam sobie żeby prawie roczne dziecko jadło papki.

Gość madzii22
Ja mojemu przestałam dawać papki jak skończył 7 miesięcy. W tym też wieku dostał całą parówkę do rączki. Wszyscy patrzyli na mnie jak na nienormalną, że dziecku robię krzywdę, bo się zakrztusi. A teraz nie mogą się napatrzeć jak ładnie je sam

Gość gość
a dlaczego zupy pije a nie je łyżeczką?

Mój za tydzień skończy 8 miesięcy i od ok 1,5 miesiąca dostaje wszystko do lapki. Papek nie chciał i teraz myślę ze dobrze. Gryzie jako tako, ma dwa zęby a resztę działami rozdrabnia. Radzi sobie. Zresztą to mega wygodne, bo nie muszę go ganiac z lyzeczka tylko siedzi i sam je, nadal uzupełnia mlekiem. A łyżeczka je średnio, więcej mu spadnie ale się uczymy. :-)

Gość madzii22
Łyżeczką sam jeszcze nie umie. Ja wole dać mu z kubeczka, bo jest szybciej i wygodniej

Gość gość
dla ciebie szybciej i wygodniej a dziecku wpajasz złe nawyki, począwszy od tego że kawałki w zupie dziecko też powinno gryźć, poprzez nie uczenia smaku warzyw, do nieumiejętności jedzenia łyżeczką.

Gość gość
Ale przecież madzii22 napisała, ze daje wszystko do ręki w kawałkach jedynie zupę w kubku. Dziecko może uczyć się jeść lyzeczka bardziej stale pokarmy a wiadomo, ze zupę jest mu ciężko. Opanuje kaszki i inne gestsze to i zupę da radę. To i tak lepiej niż autorka, która rocznemu dziecku daje ppapki

Gość gość
nie wyobrażasz sobie żeby roczne dziecko jadło papki a sama rozwadniasz zupy, żeby piło z kubka, nie wiem czy to nie jest jeszcze gorsze.

Gość gość
w przypadku rozrzedzania zup albo dziecko dostaje za mało składników odżywczych w posiłku albo je za dużo objętościowo.

Gość gość
Madzi22 i słusznie patrzyli jak na nienormalną bo kto normalny daje takiemu małemu dziecku parówkę, ten syf. Mój syn też je normalne kawałki od dawna mimo, że do 11 mies nie miał ani jednego zęba

Gość gość
a jakiej konsystencji zupę, może wypić roczne dziecko z kubka?

Gość gość
pewnie je codziennie rosół ;) tylko co z warzywami?

A zresztą jest odwrtonie. Taką gesciejsza dziecko wypije sprawniej bo się nie pooblewa. Takie dzieci piją wodę z kubka i tak samo maslanke więc nie widzę problemu z zupa.

Gość gość
moje nie przepada za zupami, wodnistej nie tknie woli gęstą tak jak my jemy z górą warzyw albo krupnik z kaszą jaglaną a najlepiej drugie danie.

Gość gość
miało być z jęczmienną, przejęzyczenie

Gość madzii22
Parówki dostaje rzadko i tylko o największej zawartości mięsa. Podałam to jako przykład bo warzywa też jadł w całości. Zupki je wszystkie w kubeczku. Nic mu nie rozrzedzam. Umie wypić nawet gęstą. A warzywa dostaje na tackę. Po za tym dziecko z kubeczka doidy bardziej zlizuje niż pije

Gość gość
Co za głupota dawać zupę dziecku w kubku, rozumiem koktajl owocowy ale zupę?! Sama się napij smacznego!

Gość madzii22
Moje dziecko jest na BLW. Najpierw poczytaj o tym a później krytykuj!

Gość marinercia
Mojemu pierwsze zęby wyszły jak miał 8 miesięcy. Kawałki zaczął jeść miesiąc wcześniej. A mogę spytać jaką zupę można pić z kubka? To nie złośliwie,po prostu jestem ciekawa,bo ja jak gotuję zupy to poza rosołem, barszczem czerwonym/białym czy jakimś chłodnikiem,to nie da się nic wypić bo za dużo kawałków, nawet zupy kremy robię na tyle gęste że trzeba je jeść łyżką.

Gość madzii22
Ja daje jeszcze krupnik, pomidorową z ryżem i ogórkową. Warzywa gotuje w zupie takie, aby można wyjąć i dziecko mogło zjeść z tacki