Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

MĄDRE OSOBY- JAK SKRÓCIĆ CZAS SPACERU DLA PSA?

Polecane posty

Gość gość

Potrzebna mi pomoc. Odziedziczyłam psa po mojej mamie. Jest to mały york. Wszystko byłoby ok, gdyby nie spacery. Moja matka spacerowała z nim po 3-4 godziny dziennie. Ja nie mam tyle czasu. Chciałabym zrobić mu jeden dłuższy spacer i dwa krótsze- takie na siku. I tu pojawia się problem. Pies nie zrobi kupki czy siku "od razu". Trzeba się z nim nałazić. Jak to zniwelować? Mamy niedaleko domu małe pole. Widze jak właściciele chodzą tam nawet z dużymi psami, one robią co musza i powrót do domu. A mój? Stoi i się gapi. Nie wiem co robić. Wiem, że brakiem spacerów krzywdy mu nie zrobie , bo to nie husky, który musi się wybiegać. A nie chce go przetrzymywać, żeby płakał pod drzwiami

Gość Beruthiel
Ja bym zaprowadziła psa w miejsca, tam gdzie inne psy się załatwiają i żeby ten maluch patrzył na nich, że w tym miejsu on też ma się załatwić. Albo musisz po prostu przyzwyczaić psa do Twojego trybu życia. Polecam Tobie przejrzeć kilka ksiazek o szkoleniu psów. Możesz nawet pójść do empiku i tam na miejscu przeczytać. Albo możesz wejść na forum e-psy. http://e-psy.pl/ tylko musisz się tam zalogować. Tam jest dużo hodowców psów, którzy Ci doradzą, co w takiej sytuacji zrobić :)