Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jedyny minus lata - komar.....

plastry przeciw komarom

Polecane posty

Gość jedyny minus lata - komar.....

Czy ktoś używa? Podobno są dostępne w aptece, ale nie znalazłam o nich żadnych opinii. Może ktoś używa? Mogą być używane przez roczne dziecko? Z góry dzięki za odpowiedzi...

Gość gość
jak ze stosowaniem u dzieci nie wiem, ale farmaceuta na pewno Cię poinformuje. Ja odradzam stosowanie tych plastrów i opasek również. W ogóle nie działa, lepsze efekty dawało już spryskanie się czymś. Ale to wiadomo, że dziecko nie wszystkim można prysnąć :(. Ostatnio byłam świadkiem jak pryskali 8 miesięcznego chłopca Autanem i to na potęgę. Przechodziłam obok to aż mnie zadusiło a co dopiero takie maleństwo. A może olejek waniliowy? Podobno działa odstraszająco

ja używam preparatów chicco - są właśnei dla małych dzieci, także takiego odstraszacza z ultradźwiękami - a jak już coś ugryzie, to dla dziecka i właściwie dla całej naszej rodziny - używam maści calendeel - zawiera tylko naturalne wyciągi roślinne (np. nagietek) i dobrze sobie radzi ze skutakmi działań komarów.

Gość gość
Ja w zeszłym roku miałam ziajkę dla córki. W tym roku chyba zainwestuje w takie żółte plastry okrągłe.