Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak mu powiedzieć że nie chcę dziecka?

Polecane posty

Gość gość

Mój chłopak chce mieć dziecko ale ja nie dopuszczam do siebie tej myśli on ma 28lat a ja 19lat ja chcę iść na studia a on pracuje mieszkamy razem lecz ja nie widzę jeszcze siebie jako matkę ale nie wiem jak mu to powiedzieć nie raniąc jego uczuć. PS. on nawet wszystko już przygotował nawet pokój dla dziecka robili architekci .

Gość ewgwegw
Masz status marionetki w tym związku? "Prawda nas wyzwoli" tzn powiedz mu co czujesz. Szczerze mówiąc facet jest do wyśmiania... Chyba mu się wydaje że jeśli znalazł sobie o wiele młodszą dziewczynę, to uda mu się nią kierować.

Gość gość
no to czekaj za niedlugo wrobi cie w pieluchy, szantazem, czy innym sposobem, wrobi cie... uciekaj, dlaczego jestes z takim starym?... przeciez to normalne ze macie zupelnie inne priorytety. Ty na poczatku swojej drogi zyciowej, a on juz chce wic gniazdko, bo to ten wiek.

Gość gość
tylko szczera rozmowa, powiedz ja Ty widzisz Waszą przyszłość, albo dojdziecie do porozumienia, albo rozstanie. Trudno, jeżeli nie ma wspólnych założeń lepiej się rozstać, nie ma sensu ranić siebie wzajemnie.

Gość gość
dokladnie to co ci napisali powyzej, powiedz mu ze ty jestes jeszcze za mloda i chcesz najpierw skonczyc studia a potem zakładać rodzinę. Albo na ciebie poczeka albo niech szuka dziewczyny przed 30... tyle w temacie, nie daj sie wrobic w pieluchy:)

Gość Jak mu powiedzieć że nie chcę
"no to czekaj za niedlugo wrobi cie w pieluchy, szantazem, czy innym sposobem, wrobi cie... uciekaj, dlaczego jestes z takim starym?... przeciez to normalne ze macie zupelnie inne priorytety. Ty na poczatku swojej drogi zyciowej, a on juz chce wic gniazdko, bo to ten wiek." Jestem z takim starym dla tego że się zakochałam w nim znamy się od 12lat i zawsze był przy mnie do dziś ma dla mnie czas a naszym jedynym problemem jest właśnie dziecko...

Gość gość
powiedz mu po prostu, że masz dopiero 19 lat! chcesz iść na studia itp. Dziewcyzno 19 lat i ciąża? nie daj sie wrobić w coś takiego. dodatkowo powiem Ci, że nie wiaodmo czy będziecie razem. Ja byłam z facetem kilka lat ( poznaliśmy sie gdy miałam 18 lat ) i myślałam, że to ten jedyny a po tych kilku latach okaząło się że to jednak nie to, że miłość juz minęła. Teraz jestem w innym związku i dopiero teraz wiem co to rpawdziwa miłość. Oczywiście nie mówie, że sie rozstaniecie, ale wiązanie sie na "stałe" w tak młodym wieku czyli robienie sobie dziecka itp to naprawdę zły pomysł. Zbyt wiele znam par w moim wieku, które brały slub mając po 20-24 lata, maja dzieci ale sa juz po rozwodzie., Więc nie warto ryzykowac. Powiedz mu co czujes.z Jak kocha to zrozumie i poczeka

Gość gość
Różnica wieku 9 lat nie jest czymś dziwnym, ale on jest gotów do założenia rodziny, Ty nie. Nie dziwię się Tobie, Ty dopiero wkraczasz w życie, masz czas na założenie rodziny, ale powinnaś mu o tym powiedzieć.Pewnie nastąpi rozstanie, ale mimo wszystko szczerość w związku jest konieczna.

Gość gość
coooooo??????????!!!!!!!!!!!!11 znacie się od 12 lat? miałaś 7 lat a on 16.... jakim cudem wy wogóle jesteście razem? od kiedy jestescie parą?

Gość gość
Napisała, że znają się 12 lat, a nie że tyle są razem. Myślę, że powinnaś mu powiedzieć, że dla Ciebie to za wcześnie na dziecko, chcesz skończyć studia, zdobyć zawód, że nie czujesz jeszcze instynktu macierzyńskiego itd. Jeśli Cię kocha, zrozumie.

Gość gość
prosto z mostu. Im szybciej tym lepiej!

Rozstania się najmniej obawiam bo wiem że nie będzie chciał tego skończyć ale rok temu jak zachciało mu się dziecka to wymyśliłam psa że jeśli będzie potrafił się zaopiekować psem to pomyślimy o dziecku ale teraz znów mu się to włączyło i nie wiem co teraz wymyśleć by on się na jakiś czas z tym wyłączył

RZUĆ GO DO CHOLERY! Zanim "przypadkiem" peknie mu guma. Chccesz sobie zycie z takim starym zmarnowac? On sie juz wyszalal i chce zebys urodzila i odchowala mu dziecko a on sie bd ewentualnie nim bawil albo chwalil przed mamusia i kolegami. Nie baw sie w to!

"RZUĆ GO DO CHOLERY! Zanim "przypadkiem" peknie mu guma. Chccesz sobie zycie z takim starym zmarnowac? On sie juz wyszalal i chce zebys urodzila i odchowala mu dziecko a on sie bd ewentualnie nim bawil albo chwalil przed mamusia i kolegami. Nie baw sie w to! " nie ma takiej opcji bo to ja się zabespieczam;)

Gość gość
"Napisała, że znają się 12 lat, a nie że tyle są razem. " - chyba nie umiesz czytać bo moje zdziwienie dotyczylo właśnie tego że się tyle czasu znają, zresztą zapytałam też od kiedy są parą linijkę niżej:) autorko- pies to dobry pomysł zarówno dla niego jak i dla ciebie, ja jak mialam 22 lata to właśnie w ten sposób zdusiłam w sobie instynkt macierzyński ale także zrozumiałam że nie jestem zupełnie gotowa. Poprostu byłam za bardzo nerwowa, jak szczeniak był nie grzeczny to sobie nie radziłam, dziś wiem że gdybym wtedy miała dziecko to też bym sobie mogła psychicznie z tym nie poradzić.

Gość gość
Popieram Ako- chan ma rację!!!

Gość gość
Ile jesteście razem? To Twój pierwszy facet, uważam że źle do tego wszystkiego podchodzisz on niestety facet chce Cię uwiązać przy sobie. Boi się, że pójdziesz na studia i Cię straci. Też byłam w takim związku ;/

no w jego przypadku to on robi wszystko nie denerwuje sie ani nic jeśli pies coś zniszczy to odkupi to i to mnie najbardziej przeraża a znamy się 12 lat dzięki mojemu bratu bo oni się ptrasznie przyjaźnili i tak jak mój starszy brat był strasznie nadopiekuńczy chodzi o mnie

"Ile jesteście razem? To Twój pierwszy facet, uważam że źle do tego wszystkiego podchodzisz on niestety facet chce Cię uwiązać przy sobie. Boi się, że pójdziesz na studia i Cię straci. Też byłam w takim związku ;/ " Jesteśmy razem 3lata nie jest to mój pierwszy facet.

Gość gość
miała 18 lat a on już chciał dziecko? moim zdaniem to nieodpowiedzialne i egoistyczne z jego strony. I nie pisz tlyko, że to z miłości. Czlowiek dorosły i odpowiedzialny myślący o drugiej osobie nie bedzie namawiał 18-19 letniej dziewczyny, która ledwo co szkołę średnia skończyła na dziecko. Ma 28 lat, jeszcze te 4-5 lat ze spokojem może poczekać. Ja mam 30 lat i urodze moje pierwsze dziecko. Partner ma tyle lat co ja.

Gość gość
jest problemem, ze w tak istotnych sprawach nie potraficie rozmawiac. Na sie pytasz? przeciez to do niego powinnas miec najwieksze zaufanie. Chyba to jednak NIE TEN.

"miała 18 lat a on już chciał dziecko? moim zdaniem to nieodpowiedzialne i egoistyczne z jego strony..." odpowiem ci tak jak to on mi to mówi że on chce chodzić na wywiadówki swojego dziecka a nie się pełzać;)

To niech sobie znajdzie kobiete gotowa na dziecko 25-28 lat a nie 19 letnie dziecko. Twój chłopak mnie przeraża!

Gość gość
to ja pisałam to o 18 lat i dziecko już chciał...słuchaj ja mam 30 lat, mój partner tez 30 i jakoś nie sądzę, że będziemy pełzac na wywiadówki. Zresztą nie umiesz powiedziec mu o tak istotnej sprawie? już ktoś wcześniej napisał, ze to chyba nie ten...tez mi sie tak wydaje skoro o tak ważnej sprawie jak dzieci nie umiecie normalnie pogadac.

Gość gość
on chce dziecka, " on chce chodzić na wywiadówki swojego dziecka a nie się pełzać" on chce on chce on chce a gdzie jesteś Ty? egoista, który mysli tlyko o sobie, a Ty go jeszcze ciągle bronisz