Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość27

z Evra na Yaz

Polecane posty

Gość gość27

Witam, używałam plastrów przez ponad pół roku, dwa dni temu byłam u ginekologa i zmienił mi je na tabletki Yaz. Po zapoznaniu się z opiniami na forach mam do nich wątpliwości, ponieważ u wielu kobiet wystąpiły skutki uboczne. Nie wiem, czy wykupić receptę na te tabletki, a za 3 miesiące, gdy się skończą wrócić znowu do plastrów jeśli czułabym się nie najlepiej, czy lepiej skoczyć szybko do lekarza po receptę na plastry, które właściwie mi służyły.

Gość gość
A z jakiego powodu lekarz zmienił Ci plastry na tabletki? Ja biorę YAZ od ponad trzech lat i nie mam żadnych skutków ubocznych.

Gość gość27
miałam reakcje uczuleniową na skórze od plastrów i zostawały po nich ślady, a nie wygląda to zbyt ładnie, tym bardziej, że latem miejsca, gdzie przykleja się plaster są częściej odkryte

Gość gość
Przeczysz sama sobie. :D Jeśli było jak piszesz to Ci nie służyły. Nie sugeruj się opiniami na temat Yazu tylko wypróbuj sama. Ile kobiet tyle reakcji i opinii.

Gość gość27
pojawiały się po nich tylko zaczerwienienia i lekkie podrażnienia na skórze, więc to prawie nic w porównaniu z objawami po tabletkach, stąd mój dylemat