Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tulipanka94

biotechnologia czy FiR czy biofizyka ?? czy co wybrać i nie zwariować

Polecane posty

Gość tulipanka94

witam, dostałam się na 3 kierunki : biotechnologię na UP w Poznaniu, Finanse i Rachunkowość także na UP w Poznaniu ( to miało być koło ratunkowe jakbym się na biotechnologię nie dostała) oraz na biofizykę specjalność optyka okularowa na UAM. Biofizyką zainteresowałam się w ostatnim momencie, bo pod koniec rekrutacji. Skończyłam LO profil matematyczno-geograficzny. szczerze obawiam się biotechnologii z kilku powodów: 1.chemia - nie miałam jej w rozszerzeniu, 2. przerażają mnie niektóre opinie na różnych forach co do braku pracy w Polsce po tym kierunku. czy naprawdę jest aż tak źle? FiR miał być kołem ratunkowym, ale w tym momencie mam taki mętlik w głowie, że nie wiem czy nie iść na to w końcu jestem po rozszerzonej matmie a co do Biofizyki - studia wydają mi się ciekawe, mam tylko pytanie dla tych którzy są bardziej w temacie. Czy kończąc Uam mam uprawnienia do robienia okularów i wszelkich badań ? jak wygląda rynek pracy? dziękuję z góry wszystkim, którzy podzielą się swoją opinią i radami

Gość gość
ja sie orientuje w pracach po biotechnologii bo sama skonczylam ten kierunek wiele lat temu i widze ze pracy w tym kierunku jest w polsce coraz wiecej, ale musisz sie liczyc ze zarobki to okolo 2-2.5 tys zl, no i wiekszosc z tego to przestawicielstwo medyczne czyli akwizycja najlepiej moim zdaniem studiowac analityke medyczna