Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość stylowa mamaaaa,33

ciuszki dla niemowlaka -jaki macie gust mamusie?

Polecane posty

Gość stylowa mamaaaa,33

pytam z ciekawosci mlode mamy malych dzieci:) Czy kupujcie swoim pociechom tylko wyszukane,najlepsze,markowe,swiatowe "snobistyczne" ciuszki...z atestami (nie wazne ze kazdy rozmiar jest tylko na 3 tygodnie)...ładne i neipraktyczne, czy kupuejcie tanio-to co jest np,w marketach i tanich sieciowkach.... czy ubieracie w to co "zostalo "po poprzednim dziecku?:) a moze ktoras mama sie odwazy przyznac ze ubiera dziecko w sekondenhdzie???(dziesiatki takich mam widzę codziennie,sa bogate ,ladnie ubrane zadbane,ale z chytrosci kupują uzywany łach za 5-8zl)... jak to jest U WAS?:)

Gość gość
dzieciom w ciuchlandzie nigdy,za to zmezem tylko tam sie ubieramy zeby dzieciom kupic nowe :)

Gość stylowa mamaaaa,33
nie wydaje sie wam, ze w tych polskich zwyklych sklepach-"prywatnych" ,polskie ciuchy dla niemowlat sa okropne???...młde,jaskrawe,albo pastelowe,takie piżamowe,nieladne,zle uszyte,material niby 1 jakosc a taki szmatlawy...:( anglicy maja o niebo lepszy gust i wzory i materiał... ale kogo na to stac:(

Gość gość
Nie stroję dziecka. Dziecko - lalka mamusi to tragedia :O

Gość stylowa mamaaaa,33
u mnie w miescie jest z 10 ciuchlandow...9 jeest takich marnych (chyba ciuchy wziete z PCKu,podarte i niemodne,jakby mialy isc do krajow 3 ciego swiata)...a jeden ciichland jest prawdziwie angielski-sa angielskie metki i angielskie marki...To sa czzsami perełki.(malutki swterek mark&specner,malutkie body next itp). Nie wiem moze to jesst moje subiektywne zdanie ,bo mieszkam w malym miasteczku ,moze to jakas nasza tradycyjnosc...ale te polskie "spiochy" od stuleci sa takie cukierowe,w kolorach teczy,jaskrawe,wstretne:) a angielskie??? urocze,stylowe,to z haftem,to z kokardką,ladnie wykonczone,dbalosc o detale,eleganckie,nie kiczowate,koolory czesto wywazone i stonowane.Jakos o niebo lepsza.

Gość gość
angielskie drogie? wszystko kupuje w early days,primark i kosztuje np 3 body z dł rekwem 16 zł :) i cały okres noszenia wygladaja jak nowe

Gość stylowa mamaaaa,33
ło....a gdzie sa te sklepy? maja tez sklep interentowy???:) wczoraj wdzialam na allegro komplet -2 sliczne pajace- next za 100zł :O mnie na to nie stac.

Gość gość
no ale Primark to najgorszy chiński szajs :D gorsze ubrania niż z Primarku to juz nie mogą byc - krzywe, źle powykańczane :O To już wolałabym używane ubranka z jakiegoś charity shopu, ale dobrej jakości.

Gość gość
Primark to dziadostwo, ale ubranka dla dzieci wcale nie maja zle... o dziwo! Nie lubie body, podkoszulek dla dzieci bo sa marnej jakosci, a z normalnych ubranek da sie cos wyhaczyc. Ubrania dla doroslych, buty, torebki sa w Primarku tragiczne. Ubranka z nexta sa bardzo fajne, ale w wiekszych rozmiarach (od 2 roku zycia) sa bardzo szerokie. Dzisiaj bylam wlasnie wyprzedaz obczaic i nie moglam nic na moja 3 latke kupic, bo jest chuda, wiec jak cos jest na dlugosc dobre to za szerokie. Najbardziej lubie ubrania z M&S i tez zawsze czekam na wyprzedaz. Gdybym mieszkala w Polsce to na pewno ubieralabym dziecko w SH

Gość gość
i jeszcze H&M tez ma fajna linie dziecieca i calkiem niedroga

Gość gość
własnie ze primark na dzieci ma super ciuszki, dwoje synów na nich odchowałam i jeszcze poszły ubranka dalej do rodziny wiec nie generalizuj

Gość stylowa mamaaaa,33
chcialam kupic synowi jakies miekkie buciki ,malutkie i lekie :) najlepiej sandałki 3+, bo juz mi sie znudzily ciagle skarpety...i obeszlam wszystkie polskie sklepy...Nie maja ani jednej pary butkow na niemowle! Dopiero sa na roczne dziecko i to jakies ciezkie buciory. Patrze w allegro -nie ma zadnych polskich,malutkich bucikow...:( Sa tylko angielskie,przeesliczne,tenisowki,trampki,mokasynki,sandałki....tylko 40 zł :( Oczywsice na dziewcyznkę milion wzorow (espadryle maluśkie,balerinki,szydelkowe sandalki)...a na chlopca tylko 1 wzor.

Gość gość
na allegro są poszukja F&F EARLY DAYS PRIMARK REBEL dobre i tanie, Polskie najdrozsze sie do tego nie umywa, z tym nextem tez bym tak sie nie rozpływała bo niektóre rzeczy mają złej jakosci,materiał uczulał albo sie mechacił. Nigdy nie szczedziłam na dzieci ale cenie jakosc a nie szajs za firme na metce

Gość gość
do stylowa-masz racje na dziewczynki milion wzorów ale rzeczy kupic cos fajnego na chłopczyka to trzeba sie naskakać

Gość gość
ale takie kapciuszki czy buciki chcesz to Ci moge wysłac po moim?

Gość stylowa mamaaaa,33
w kazdym sklepie czy to takim malym na rynku,czy to jakiejs sieciowce -jak oblegany u nas PEPKO :)... miliony cudeniek na dziewczynki...kokardki,serduszka,falbanki,roze,kfietuszki,tiule,kropeczki... oczoplasu mozna dostac...doslownie 3/4 sklepu jest na dziewczynkę... a na malego chlopca pozniej roczku co???? :O 2 pojedyncze sztuki jakiegoś pajaca i za male uciskające skarpety!!! :O zalamka... i to jeszce takie krzykliwe,jaaskrawe,NEONOWE, jak CHINSKIE :o no nie jestem bogata i nie stac mnie NA angielskie marki... ale chcialabym raz na jakis czas ubrac niemowlaka elegancko:) albo jest jaskrawy kicz z marketow...albo wiesnaickie pizamowe pastele :) a chcialabym np.jakiś snieznobialy pajac,dobrej jakosci z jakimś delikatnym cimneym motywem...albo jakis spokojny ,elegacnki,niekrzykliwy sweter:) o skarpetkach 100% bawelny to mozna tylko pomarzyc. No chcialabym jakis lekki bucik,materialowy,praktyczny i taki zeby latwo bylo go zalozyc...do krotkich spodenek na szelkach :) Albo trampeczek albo sandalek.Patrzylam na allegro na uzywane i zaden sie mi nie podoba :)

Gość gość
ja nie stroję dziecka- wolę wydać na siebie. nie kupuję używanych, ale tanie rzeczy z marketów, tanich sieciówek, wyprzedaży. jak podrośnie, to zacznę ją ubierać modnie, ale póki co, to jej nie zależy w co wali kupsko, a ja nie mam potrzeby chwalić się jaką mam słodką dzidzię. zresztą i tak wiem, że nikogo, to nie obchodzi..

Gość gość
wysłałam pare linków ale widze mody skasowali :/ a ile ma maluszek? widze ze mamy podobny gust

Gość gość
Nigdy nie kupiłabym używanych ciuchow dla moich dzieci,nawet nie nosiło ubrań jedno po drugim z moich dzieci.Wszystko miały nowe.Nawet wózki każde z dzieci miało nowe, chociaż róznica wieku była 2 lata.

Gość gość
up

Gość stylowa mamaaaa,33
ja tez nie stroję dzieciaka..jest to pierwsze dziecko,nawet nie ma po kim zdzierac ciuchow :) ma juz 3 miesiączki...(oczywiscie w 1 miesiacu wszystko bylo szpitalno-biale bo przeciez noworodka nie mozna ubrac w kolory :O ) nie stac mnie na to co mi sie podoba ,a juz zygaam tym naszym polskim pastelowym piżamowym badziewiem:) Wiem ,ze dziecko ma byc dzieckiem i ubrane jak dzieciak-popieram ...ale raz na jakis czas chce mi sie zachodniej elegancji :) Tak sobie pomyslalam ze zapytam was czy tez macie takie zdanie????:) Polska odzież dla maluchow to kicz.Zachod jest chyba bardziej otwarty i nowatorski.(tylko oprocz tego maja jeszcze 10 atestow).... Pewnie jakby mnie bylo stac to bym sama zaprojektowala jakaś linie eleganckich śpiochow dla niemowląt. :)

Gość Krysia P.8
up