Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość królowa nocy37

bogate znaczy zepsute?

Polecane posty

Gość królowa nocy37

Czy zawsze dzieci wychowywane w bogactwie wyrastaja na rozpieszczonych,egoistycznych,zadufanych w sobie ludzi?Czy to nie zalezy tak naprawdę od wychowania i wpojonych przez rodziców wartosci?Znałam wiele biednych dzieciaków które dzisiaj siedzą w więzieniach albo zataczją sie przed sklepami monopolowymi a znam tez dzieciaki z bogatych rodzin ktore jakos sie ustawiły w życiu,maja rodziny i żyję im sie jak pączkom w masle,tyle ze nie wiem jakimi są ludzmi w relacjach z innymi gdyz jako że jestem człowiekiem z problemami ,takze tymi finansowymi nie utrzymuja ze mna kontakow.Pokutuje stereotyp ze z rodzin biednych czesto wywodza sie ludzie szlachetni i wartosciowi ale sama doswiadczam niedostatku i jakos nie widze w tym nic pozytywnego,czesto wrecz jestem załamana i popadam w depresje.Fakt faktem ze moje dzieci są kochane i skromne,dobrze sie uczą ale czy nie byłoby mi łatwiej gdybym miała pieniądze i mogłabym zapewnic im lepszy start w zyciu a nie tylko podstawowe rzeczy takie jak ciuchy (z lumpeksu)własny kąt czy podreczniki do szkoły.Moim zdaniem łatwiej by mi było wpajać Im wartosci gdybym nie musiała się martwic o wszystko i jakos nie chce mi sie wierzyc ze mogłyby wyrosnąc na egoistów czy bezdusznych narcyzów.Z kolei miałam w dalszej rodzinie przykład chłopca którry dostawał wszystko co chciał od małego dziecka ale nie miał przy sobie taty i w jego otoczeniu był powazny problem z alkoholem,luznymi zwiazkami i libacjami ktore odbywały sie w domu w którym mieszkał a dzisiaj siedzi w wiezieniu za handel narkotykami i rozboje ,niepłacenie alimentow,Wiec jak to jest?

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować