Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gości-ówa :)

wybor studiów

Polecane posty

hej, mam dylemat, otóż muszę wybrać "mniejsze zło"... :( nie dostałam się na wymarzoną uczelnie i kierunek i muszę ostatecznie podjąc decyzję o studiach... próbowałam kierować się prestiżem uczelni, ale to nie pomaga... po prostu do mnie nie przemawia... odnośnie moich zainteresowań, to żaden z kierunków ich nie odzwierciedla... jestem umysłem ścisłym z dość sporą dozą poliglotki ;) muszę wybrać między budownictwem na politechnice lubelskiej, a finansami i rachunkowością na sggw lub umcs w lublinie (rekrutacja już się zakończyła, teraz tylko wybór) (dodam tylko że mam bliżej do lublina, bowiem mieszkam w północnej części woj. lubleskiego - okolice białej podlaskiej) jestem w kropce, co byście zrobiły (bądź zrobili - mile widziane są opinie panów, o ile wgl przeglądają te forum) :) Pozdrawiam, Agna :D

odnośnie "ale" do obu kierunków, to budownictwo wydaje się być dość ciężkie, a także dość cięzko o praktyki na terenie Lublina, wgl w tej dziedzinie paniuje straszny kryzys... finanse- nuuuda (tak mi się wydaje), a ja lubię rozwiązywać problemy... analizować.. po prostu kocham naukę, taka jest prawda teraz staram się wybrać pod kątem przyszłej pracy, gdzie bedzie łatwiej o zatrudnienie (także jesli chodzi o miasto: lublin vs. wawa) prosze o pomoc :)

Gość Qwerka
Też miałem taki problem - ostatecznie skończyłam 3 lata budownictwa i zaczelam finanse. Budownictwo cieżkie (na PW), finanse dosc latwe (SGH), z praca ciezko, pracuje w finansach w korporacji za 2,5 netto

Gość alka14
A ja Ci polecam Uczelnię Łazarskiego w Warszawie. Skoro mieszkasz w Białej Podlaskiej to do Warszawy czy Lublina masz podobny dojazd. Finanse na tej uczelni są baaardzo rozwiniętym kierunkiem! Do tego Uczelnia jest bardzo prestiżowa i wprowadza ciągle nowe, innowacyjne metody nauczania z dużym naciskiem na zapotrzebowania rynku. Jeżeli byłabyś zainteresowana to dostępne są także studia w języku angielskim, po których możesz mieć nie tylko dyplom polskiej uczelni (Łazarskiego), ale także dyplom brytyjskiej uczelni, z którą współpracuje uczelnia. Do tego działa tam coś takiego jak dział praktyk i karier, który poszukuje pracy dla studentów uczelni! Ja skorzystałam z ich pomocy i po praktykach, na które mnie skierowali zostałam na stałe w pracy, dlatego jestem bardzo zadowolona i polecam!

Gość kasiaaa-kasiaaa
hej, w 100 % zgadzam sie z przedmowczynia. Jesem studentka prawa na Uczelni Lazarskiego i jak dotychczas wypowiadam sie o niej w samych superlatywach. Dzieki niej zrozumialam, ze jak mowi slynne porzekadlo: "ciezka praca poplaca", gdyz moje wyniki w nauce zostaly wynagrodzone przyznanym mi stypenium naukowym rektora dla najlepszych studentow :)