Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jan_Jan_Jan

In Vitro - przeczytajcie - post dla inteligentnych osób

Polecane posty

Gość Jan_Jan_Jan

Dla mnie spawa jest jasna bo jestem katolikiem ale dodatkowo nie rozumiem jak ktoś może dopuszczać tworzenie jego dziecka w takich warunkach. Te warunki uwłaczają godności całej trójki- ojca który idzie do łazienki żeby oddać nasienie, matki która przyjmuje lekki szkodzące jej zdrowi (nie zabijaj) dziecku które powstaje na szkle w laboratorium gdzie wcześniej jej rodzeństwo oddało życie aby ona mogło istnieć. Człowiek dokonuje selekcji myślicie że zrobi to lepiej niż Natura stworzona przez Boga?

Gość Jan_Jan_Jan
Widać - przytoczyłem tyle argumentów, że ateiści nie mają co powiedzieć. Czekają na to, co powiedzą na TVN

Gość gość
Nie jestem ateistka, wierze w Boga. Za kilka dni zaczynamy przyjmowanie lekow przed in vitro. Mam odpowiedz dla ciebie: 1. Dla ojca czasem jest to jedyna metoda by zostac ojcem. Czy zdajesz sobie sprawe, jak czesto wina lezy po jego stronie? 2. Jasne, ze stymulacja niesie ze soba ryzyko, podobnie jest z jazda samochodem, przyjmowaniem antybotykow. Jest to ryzyko akceptowalne gdy alternatywa jest brak dziecka. 3. Mowimy o komorkach i nasieniu. Poczecie zaczyna sie od zagniezdzenia zarodka, nie od zaplodnienia. Samo zaplodnienie nie oznacza ciazy. 4. Selekcja zarodkow oznacza to, ze te zarodki, ktore nigdy ny sie nie zagniezdzily zamiast obumierac w macicy obumieraja w laboratorium. Nikt tu nie mowi o badaniach na embrionach, mowa o obumarciu kilku komorek. 5. Jak latwo powolywac sie na prawo Boskie. Przypomne, ze Watykan jako panstwo europejskie znioslo kare smierci pod naciskami swieckiego panstwa Wloskiego. Bylo to w 1969. Napisz mi prosze co sie stanie z tymi, ktorym odmowiono moralnego wsparcia kosciola w jakze trudnym procesie ivf, jesli te osoby zrezygnuja a za 3, 5 7 lat kosciol zmieni zdanie????? Selekcja naturalna nie zawsze jest darem Boga. Na ludzka plodnosc ma wpyw tak wiele czynnikow: np. nikotyna, promieniowanie, jedzenie..... To nie jest czesc Boskiego planu.

Gość gość
Alkohol zabija więcej osób niż leki, które przyjmują kobiety stosujące in vitro, więc dlaczego w myśl przykazania "nie zabijaj" kościół nie zakaże picia alkoholu?

Gość gość
co to znaczy nie zabijaj????? in vitro daje szansę na nowe życie, które bez tego nigdy nie powstałoby. tak czy inaczej te plemniki, komórki jajowe zginą bo bez pomocy medycyny nie mają szansy na "stworzenie" człowieka. Więc o jakim zabijaniu pie...????

Gość Haneczkaaaa
W Biblii jest napisane "Mnóżcie się abyście zaludnili Ziemię". Nie ma w Biblii napisane o "sposobie" rozmnażania się . Wiele dzieci na świecie żyje dzięki in vitro. Czy uważasz że dzieci powstałe z in vitro nie zasługują na zbawienie i życie wieczne takie samo jak dzieci poczęte z normalnego stosunku ?

Gość gość
a slyszeluscie o naprotechnolegi jest o wiele skuteczniejsza i tansza koszt to okolo 1000 zł

Gość gość
a wiesz zeze po invitro dalej będziesz bezpłodna a naprotechnologia cie wyleczy

Gość Haneczkaaaa
popieram in vitro, jestem przeciwna aborcji