Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak to jest z motelami?

Polecane posty

Gość gość

Jutro przyjeżdża do mnie chłopak i mam pytanie, czy w jednoosobowym pokoju mogą przebywać dwie osoby bez problemu? Nie nie na noc, tylko do ciszy nocnej. Drugie " czy trzeba wracać do pokoju tuż przed ciszą nocną?".

Gość gość
W pokoju może przebywać własnie do mniej więcej 22:00 choć różne hotele/motele mogą ustalaś troszke inne godziny w zakresie 19-22 A co do drugiego pytania to zależy, głównie od standardu hotelu Bo 3* hotele mają 24godzinną recepcje wtedy mozna sobie przyjsc do hotelu do swojego pokoju nawet o 2 w nocy ponieważ główne drzwi do hotelu są otwarte... Jednak mniejsze hoteliki i motele około godz. 22 zamykają drzwi główne i otwierają o 6 rano dnia następnego Ja np. w takim pracowałem i tak robili, ale jesli klient np. dzwonił że jedzie skądś z daleka i podejrzewa że zajedzie gdzieś na 23-24 to wtedy mu drzwi otwierali (w tym hotelu akurat był zamontowany dzwonek koło głównych drzwi, przy głównym wejsciu) jesli przyjechał o 23:30 dzwonił na dzwonek i ktoś mu główne drzwi otwierał, to raczej problemem nie był, ale tak jak mówie takie coś musi być zgłoszone wcześniej... Bo jeśli by ktoś "z marszu" sobie przyjechał o 24 powiedzmy to mogliby mu wcale nie otworzyć bo po prostu tego dzwonka nikt by nie usłyszał, bo nie byli przygotowani na to że ktoś moze przyjechać

Gość gość
A osoby niepełnoletnie za zgodą rodziców muszą przebywać z pełnoletnimi?

Gość gość
Hmm... nie bardzo rozumiem. Zależy od sytuacji. może opisz bardziej szczegółowo o co ci chodzi. Jeśli pokój jest zarezerwowany na osobe pełnoletnią bo musi ta osoba przedstawić dowód osobisty to jego goście mogą być obojętnie jacy... Mogą być zarówno pełnoletni jak i niepełnoletni i nikt tego kontrolować nie bedzie, ale tak jak mówie mogą być tylko goścmi czyli zazwyczaj do tej 22:00

Gość gość
Jestem osobą niepełnoletnią, chłopak jest dorosły i zastanawia mnie czy nie będzie problemu abym weszła do jego pokoju? Czytałam na niektórych forach, że osoba niepełnoletnia przy recepcji musi okazać dowód lub legitymację oraz dowód rodzica bądź opiekuna, czy to prawda?