Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Długo  myślałam

Co mogę zrobić mając pełnomocnictwo?

Polecane posty

Gość Długo  myślałam

Czy mogę sprzedać wszystkie nieruchomości bez zgody współwłaściciela mając pełne pełnomocnictwo?

Gość Długo  myślałam
Czy umowa będzie ważna, jeżeli tylko ja ją podpiszę, a majątek jest wspólnością małżeńską?

Gość gość
Gdy wszyscy pozostali ci udzielą do tej czynności w formie notarialnej to tak- możesz

Gość Długo  myślałam
Właścicielami jesteśmy my dwoje- mąż i ja. On postanowił wyjechać, ja zostać. Zanim wyjedzie idziemy do notariusza i uczyni mnie swoim pełnomocnikiem. Sprzedam wszystko i domyślam się,że będzie wściekły.

Gość gość
No nie bardzo- z jednego powodu to pełnomocnictwo obejmuje upoważnienie do sprzedaży tej nieruchomości. Czyli on wyraża zgodę na sprzedaż.

Gość Długo  myślałam
To nie tak,że upoważnia mnie do sprzedaży konkretnej nieruchomości. Pełnomocnictwo do zawierania umów, reprezentowania go w urzędach, bankach itp. Nie jest konkretne, bo on w życiu nie zgodziłby się na sprzedaż naszego majątku.

Gość Długo  myślałam
Chcę rozwodu, ale on jeszcze o tym nie wie. Nie zamierzam chodzić po sądach za alimentami. Sama je sobie wypłacę.

Gość gość
Bredzisz, idź lepiej spać.

Gość Długo  myślałam
Ostatnio przegina strasznie. Pobił mnie. Zrobiłam zdjęcia i obdukcję. Chciałam iść na Policję i od razu złożyć pozew o rozwód, ale po zastanowieniu zrezygnowałam. Ma jechać, niech jedzie, a ja go załatwię w inny sposób.

Gość gość
jak masz pełen zakres czynnosci to mozesz sprzedac, gorzej jak pelnomocnictwo jest na konkretne czynnosci. a swoja droga to straszne k******o, on ci ufa a ty go w c***a chcesz tak zrobic. wstydz sie.

Gość gość
a jak tak to rozumiem. dobra zemsta :)

Gość Długo  myślałam
,,a swoja droga to straszne k******o, on ci ufa a ty go w c***a chcesz tak zrobic. wstydz sie." Ja też mu ufałam i co zrobił ? Nigdy w życiu nie czułam się tak upokorzona. Kocham go ponad wszystko, ale nie pozwolę na takie traktowanie. Nie i jeszcze raz nie.

Gość Długo  myślałam
Nie chcę pieniędzy, bo zamierzam sprzedać lub dać darowiznę dzieciom. Chodzi o to, aby on już nie miał prawa do tego majątku, głównie domu. Zresztą ja również i na wypadek rozwodu dzieci były zabezpieczone i nie byłoby podziału majątku.

Gość Długo  myślałam
A najgorsze jest to,że do niego nie dociera to,że to on mnie tak załatwił. Pokazuję mu krwiaki, guzy , a on mówi,że wariata z niego robię , bo on nigdy by ręki na mnie nie podniósł. Tak był nawalony,że nie pamięta.