Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

krem z mascarpone i bitej śmietany

Polecane posty

Gość gość

Witajcie, mam pytanie, czy robiłyście może krem do tortu z mascarpone i bitej śmietany? Muszę zrobić z bitej śmietany, a nie chce żeby się rozpuścił szybko dlatego chciałam dodać serek mascarpone, ale czy ten krem wtedy nie zrobi się ciężki i twardy? zależy mi aby był lekki i delikatny, bo to dla dziecka. Proszę o pomoc

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
mascarpone mozesz ubijac gora 1-2 minuty potem sie uplynnia jesli bedzie to tylko mascarpone i msietana to tak czy siak sie rozlezie ja bez zelatyny takich kremow nie robie (nie daje tak duzo, zeby wyszla galareta ktora sie kroi nozem, ale tylko zeby zestalić troche ta mase).

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×