Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość _barbie_

kiedy owulacja

Polecane posty

Gość _barbie_

Dziewczyny pomocy mam problem karmie piersia i staramy sie o drugiego dzisiusia przez karmienie mam bardzo nieregularne cykle np 26 dni a w zeszlym miesiacu 35  Ostatnia miesiaczke mialam 25 czerwca Od 9 lipca zaczal pojawiac sie plodny sluz i co dzien to bylo go coraz wiecej wspolzylam 11 i 13 lipca dzisiaj i za 2 dni rowniez beda przytulanki ale problem jest w tym ze podobno jak jest owulaja to na nastepny dzien jest juz sucho a ja dzisiaj mam 20 dzien cyklu a jeszcze rano zauwazylam jedna ciagnaca sie nitke sluzu byla to tylko jedna nitka malo tego ale jednak dodam ze w czasie dni plodnych tego sluzu bylo naprawde duzo moje pytanie brzmi kiedy ja mam owulacje i kiedy powinnam dostac okres ( mam nadzieje ze zajde w tym cyklu ale gyby nie)

Gość gość
u każdej kbiety jest inaczej, ponieważ każdy organizm jest inny, jak masz nieregularne cykle, to powinnaś pójśc z tym do lekarza, a owulacje na 100% można stwierdzić jedynie przez usg

Przed ciaza mialam wzorowe cykle co 28 dni 3 dni trwal okres ale ja mam niereularne cykle przez karmienie tylko i wylacznie bylam u lekarza zbadal mnie wszystko dobrze moge sarac sie o drugie ale jestem ciekawa w tym cyklu kied ona byla moze jest a moze bedzie pomocy czy ktos sie zna

Gość gość
no ale jakiej Ty pomcy oczekujesz? musisz obserwować swój organizm i tyle, nikt Ci tu nie odpowie kiedy będziesz miała owulację i miesiączkę i przestań się starać w taki sposób o dziecko, tylko uprawiaj seks normalnie przez cały cykl

Gość gość
bez obserwacji swojego ciała czyli śluzu, stanu szyjki oraz temp. nie można nic więcej powiedzieć. Tak to taka zgadywanka. Tym bardziej że karmisz.

Sluz poobserwowalam od 9 lipca do dzisiaj temperatury nie ma szans przeliczyc bo wstaje do malej w nocy a jesli chce zajsc to nie mogewspolzyc jak normalnie tylko musze co 2 dni zeby plemniczki byly mocne wkoncu nam zalezy tak wiec musz do tego podejsc rozsadnie i wyjatkowo to chyba logiczne wkoncu chcemy miec dziecko

Gość gość
to współżyj co drugi dzień- w czym problem?

Kurcze caly czas czaje jakis brzuh pelny jest mi ciezko kluje mnie w jajnikach troszke i w podbrzuszu moze faktycznie jestem w ciazy ja sie chyba nie doczekam do konca moesiaca zeby zrobic test wiem ze to za wczesnie na jakiekolwiek objawy to dopiero 4 dzien po stosunku a nawet nie wiem czy owulacja byla dzisiaj mam sucho wiec chyba wczoraj byla ale ja juz sobie wmawiam objawy :)

Gość gość
jakie objawy 4 dni po stosunku???? byłas juz w ciąży, więc bądz poważna i zastanów się co wypisujesz

Gość gość
W wyznaczaniu owulacji pomóc Ci może mikroskop owulacyjny jeśli sama masz problem. U mnie się ładnie sprawdza od prawie roku, więc polecam