Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Magnolia_2

Pigułki antykoncepcyjne a cellulit

Polecane posty

Gość Magnolia_2

Pytanie kieruję do kobiet, które przyjmowały przez dłuższy czas tabletki antykoncepcyjne i tych które przyjmowały różne ich rodzaje. Przyjmuję Yasminelle od ponad 2 lat, mój organizm dość dobrze je toleruje - nie przytyłam, nie boli mnie głowa, piersi itp. itd. jedyną niedogodnością jaką zauważyłam jest cellulit. Jestem szczupła, regularnie ćwiczę, stosowałam różne kosmetyki ujędrniające jak również tabletki na cellulit, ale niestety na moich udach szczególnie z tyłu i na pośladkach widoczny jest cellulit :/ Szczególnie interesują mnie opinie kobiet, które przyjmują pigułki i nie pojawił sie u nich cellulit - jakie to pigułki i czy nie wsytepowały u was inne objawy niepożądane

Gość gość
tabletki hormonalne powodują zatrzymywanie się wody w organizmie pwodują też tycie może nie wszystkie ale jednak

Zdaję sobie z tego sprawę, tylko zastanawiam się czy jest jakieś ''mniejsze zło'', może któreś konkretne tabletki anty o konkretnym składzie nie powodują tylu skutków ubocznych, szczególnie problemów z cellulitem.