Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Głupie pytanie....

Polecane posty

Gość gość

W tym roku pierwszy raz wybieramy się na wczasy i tak się zastanawiam, mam kartę Visa i czy mogę nią płacić w innych krajach tak jak płacę w Polsce? Jeśli tak to czy korzystacie z kart w podróży czy raczej lepiej jest mieć gotówkę? Nie śmiejcie się tylko bo naprawdę nie wiem... :)

Gość aguuuuuu
lepiej miec gotowke, mialam szoping w hiszpanii i za transakcje w sklepach pobieralo mi po ok 16-18zł!!!! jak to zobaczylam na wyciagu to mi sie slabo zrobilo:)

Gość gość
ot, polska bida, hahahahaha!!! 16 zlotych to przeciez grosze :D Buahahahaha!!! Slabo sie jej zrobilo :D

Gość gość
Aha, dzięki. Tzn gotówkę weźmiemy na pewno ale tak na wszelki wypadek chciałam wiedzieć czy mogę korzystać z karty za granicą, czy nie trzeba zgłaszać tego w banku czy coś...

Gość aguuuuuu
kupowalam w kilku sklepach, razem to bylo prawie 180zl

Gość aguuuuuu
ja nie zglaszalam, to samo jak mieszkalam w uk, korzystalam z polskiej, bo na angielskiej nieraz mialam za malo

W Polsce z zagranicznych kart prowizji nie pobiera, ale od Polaków to już trzeba ściągnąć. Ot polityka ;/

Gość gość
Nooo po to jest visa zeby nie miec gotowki.... Ale wez pod uwage ze w bankomatach za granica moga byc dodatkowe oplaty i za transakcje w sklepach tez i ze nie wszedzie moga przyjmowac te karty np w malych sklepikah nie musza.

Gość gość
My mamy kartę zawsze. Lepsza mastercard. Specjalnie otworzylismy rachunek w banku, który oferuje wy9łaty z bankomatów za darmo.