Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gosia147

Za długi okres...

Polecane posty

Gość Gosia147

witam. mój problem dotyczy przedłużającego się okresu. Niemalże od 2 lat przyjmuję tabletki antykoncepcyjne, ale na miesiąc przerwałam ich branie. Potem zaczęłam znowu je brać zgodnie z instrukcją, czyli pierwsza tabletka w pierwszym dniu okresu, i tak mój okres ciągnie się już 2 tygodnie. Nie mam obfitych krwawień, ale tez nie wygląda to na okres jaki miałam na początku , tzn krew jest brązowa. nie wiem czy to normalne w takim wypadku jak się robi tak nie długą przerwę w braniu tabletek , czy mój organizm po prostu się przyzwyczaja , czy jest to pewnego rodzaju szok dla organizmu. dodam jeszcze, ze bolą mnie jajniki, bardziej jak na początku krwawienia. Proszę o pomoc

Nadmierne krwawienia, brązowe plamienia a także ból w dolnej okolicy brzucha jest bardzo często spowodowany występowaniem mięśniaków macicy. Dlatego też sądzę, że powinnaś się skonsultować z lekarzem, który konkretnie określi co się dzieje w Twoim organizmie :)

Gość gość
Pomoże Ci ginekolog.

Gosiu stres w niczym Ci nie pomoże, jedynie szkodzi zdrowiu :) Możesz zadać pytanie prof. Paszkowskiemu na stronie www.miesniakimacicy.pl To ekspert w tej dziedzinie, może jemu uda się Ciebie choć troszkę uspokoić :)

Gość Gosia147
Dzięki wielkie jeszcze raz za wsparcie. Pewnie i tak bez zbadania mi nikt nie pomoże :(