Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pomoc przy zakupie pierwszej lustrzanki

Polecane posty

Gość gość

Witam od dzieciństwa uwielbiam robić zdjęcia niestety po dziś dzień jedyne na co było mnie stać to zwykła cyfrówka. Teraz mam szanse spełnić swoje marzenia ale przyznaje szczerze nie znam się na lustrzankach. Wiem może pomyślicie że to głupie wyrzucić kasę na coś na czym człowiek się nie zna ale nie dla mnie. Jestem strasznie upartą osobą i wiem ze pomimo wielu prób i błędów w końcu nauczę się robić piękne zdjęcia. Przyznaje w szczególności zależy mi na krajobrazach oraz zdjęciach z rozmytym tłem i makro. Na początek poszukuję lustrzanki która będzie w miarę prosta w użyciu jednak dość dobrej jakości. Zależy mi też by cena nie była zbyt wysoka oczywiście jak na lustrzankę przystało bo do tanich niestety nie należą :( . Myślałam o tym żeby kupić NIKON D3100 jednak nie wiem czy to dobry wybór. Proszę o pomoc w zakupie :)

Gość gość
Co ma lustrzanka czego nie ma zwykła cyfrówka ? W analogowych wiadomo ale w cyfrowych naprawdę nie wiem.

Gość gość
PS. Możecie mi tez powiedzieć czym różnią się obiektywy lustrzanek opisanych poniżej i czy te sprzęty warte są tych pieniędzy i czy warto w nie inwestować 1. cena 310 funtów Specyfikacja produktu: 14,2 megapiksela. 3 cali ekran LCD z technologią i podglądu na żywo. Ogniskowa 18-55mm. Stabilizacja obrazu. Zdjęcia seryjne do 3 klatek na sekundę (JPEG). Ciągłe fotografowanie do 3 klatek na sekundę (RAW). Czas otwarcia migawki od 30 do 1/4000 sek. Informacje Obiektyw: 18-55mm f/3.5-5.6GII AF-S DX Nikkor. Obiektyw zmiennoogniskowy. Aperture f/3.5-22. Cichy silnik wave. 52mm filtr. Waga 205g. Nikon F-mocowanie obiektyw. Cechy: Wizjer optyczny z optyczną regulacją. 11 punktów ostrości w wizjerze. Zakres czułości ISO od 100 do 3200. JPEG i NEF (RAW) Format pliku. 1080p przechwytywania wideo z dźwiękiem. Wbudowana lampa błyskowa. Gorąca stopka na dodatkową lampę błyskową. Czas synchronizacji błysku X = 1/200 s; synchronizacja dla czasu otwarcia migawki 1/200 s lub slowersec. Zgodność ze standardem PictBridge. 2. 340 funtów Model aparatu numer D3100 DSLR z obiektywem VR 18-55 Specyfikacja produktu: 14,2 megapiksela. 3 cali ekran LCD z technologią i podglądu na żywo. Ogniskowa 18-55mm. Stabilizacja obrazu. Zdjęcia seryjne do 3 klatek na sekundę (JPEG). Ciągłe fotografowanie do 3 klatek na sekundę (RAW). Czas otwarcia migawki od 30 do 1/4000 sek. Informacje Obiektyw: AF-S DX Nikkor 18-55mm f/3.5-5.6G VR. Obiektyw zmiennoogniskowy. Przysłona f/3.5-5.6. Cichy silnik wave. 52mm filtr. 265g wagi. Mocowanie bagnetowe typu F obiektyw. Cechy: 11 punktów ostrości w wizjerze. Zakres czułości ISO od 100 do 3200. JPEG i NEF (RAW) Format pliku. 1080p przechwytywania wideo z dźwiękiem. 9 programów tematycznych. Full auto i ręczne ustawienia. Wbudowana lampa błyskowa. Gorąca stopka na dodatkową lampę błyskową. Zgodność ze standardem PictBridge.

Gość gość
Tutaj szukasz rady, myśl babo trochę :-) Są na ten temat strony, tam poczytaj ;-)

Gość gość
wagą się różnią i liczbą punktów ostrości dla lansu weź ten co dumniej wygląda.

Gość gość
Baba to jest ale wielkanocna a ja napisze tylko tyle - wiem ze niestety na takich forach nie ma dla człowieka litości bo najlepiej go zmieszać z błotem ale myślę ze znajdzie się na tym forum ktoś życzliwy kto umie doradzić bez żadnych podtekstów wiec grzecznie proszę tylko o takie odpowiedzi :)

Gość gość
o wpół do trzeciej nad ranem na forum dla idiotów porady na temat parametrów lustrzanki. za dużo wymagasz od świata ;)

Gość gość
troszkę godziny nam se nie zgadzają :) :P

Gość gość
:)