Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wiek na stracenie dziewictwa

Polecane posty

Gość gość

Czy to prawda, że sredni wiek stracenia cnoty wynosi w granicach 16 lat ? Jak to było w waszym przypadku. Pytanie glownie do dziewczyn. Czy robicie to bo kolezanki juz to robily czy z wlasnych potrzeb ?

Gość Paulisia....masakra jakaś:)
dziecinko ile masz latek?? Robi się to przede wszystkim z miłości z rozsądku z bycia pewnym drugiej osoby i wielu innych czynników a nie bo koleżanki to robią to i ja muszę a jak koleżanki zaczną skakać w ogień to Ty też wskoczysz?? Z takiej zabawy są dzieci i różne choroby nie tylko przyjemność,więc moim zdaniem warto jest upewnić się ,że to właściwa osoba z którą zamierzasz to zrobić ponieważ dla kobiet wielu pierwszy raz jest bardzo ważną rzeczą w życiu czasem obietnicą itd... a chłopak jak Cie będzie kochał to na pewno cie nie zmusi tylko poczeka aż bedziesz na to gotowa... i nie jest żadnym wstydem stracić dziewictwa nawet po 20 czy i póżniej tylko zaszczytem dla Ciebie że się szanowałaś,a koleżanki w majtki Ci chyba nie zaglądają?? Czasem koleżanki dużo mówią a mało robią....pozdrawiam

Gość gość
Maksymalnie 18. Starsze dziewice są nieźle zryte.

haha widać ze siur jakiś to pisze

Gość gość
Cię zrobił :D "Koleżanki w majtki ci nie zaglądają" hehe może jej nie zaglądają, ale widzą jaka jest "seksowna, pewna siebie i zaradna" :D

zaradna bo daje d**y od 16 czy dlatego że robi loda w centrum handlowym za 50 zł... bo nie wiem jak można być zaradną przy stracie dziewictwa hahaha? tekstami typu "Cię zrobił" moja babcia zabawiał partyzantów na wojnie więc wysilił byś się na coś bardziej nowoczesnego skoro idziesz tak za trendami ;/ kaffe pełne dzieci...ehhh miłej pogawędki dobranoc p.s a Ty dziewczyno ja będziesz trafiać na takich palantów jak"gość" to zostań dożywotnio tą dziewicą bo szkoda sie brudzić...

Gość gość
;)

Gość gość
Zgadzam się z Paulisią całkowicie. Dzieciaki bawią się seksem jakby to było nic takiego, a konsekwencje głupot odczuwasz całe życie. Też Ci radzę poczekać na miłość odwzajemnioną, ale nie myśl że nastoletni chłopak wie co to miłość, bo w tym wieku jest tylko fascynacja i to głównie organymi ;) , w wg ostatnich danych jakie do mnie doszły, to na poziomie emocjonalnym i mentalnym do prawdziwej miłości mężczyźni dochodzą w wieku około 30. Nie wiem dlaczego dochodzi do tak wczesnego współżycia, chłopcy do niego dążą tylko i wyłącznie dla fizycznego zaspokojenia i dowartościowania się, ale dziewczyny czemu, żeby sobie popsuć reputację chyba i zrzucić piętno narzucone przez rozbuchanych chłopaków i dziewczyny które nie chcą się czuć puszczalskimi, bo to robią. A naprawdę uwierz mi nie masz się do czego śpieszyć, falstart może Ci jedynie popsuć prawdziwą przyjemność. A na przyszłość naprawdę nie słuchaj swoich rówieśników, są tak samo pogubieni w tym świecie jak Ty, a może i bardziej, a krowa która dużo ryczy mało mleka daje ;) Obejrzj jeszcze tę rozmowę, da ci całkiem nowe spojrzenie na sprawę:

Gość gość
Nie wchodzi link, wpisz na you tube Telegonia cz.I - Monika Burzyńska, część druga na pasku z boku.

Gość gość
No nie Ty już sprowadzasz kobiety na równi z Bogiem a z mężczyzn robisz dzikusów. To jakich facetów wybieracie na swoje towarzystwo to już wasz problem ale to nie znaczy, że każdy taki jest!

Gość gość
prawda jest taka ze iekszosc dziewczyn traci dziewictwo bo sie zakocha i robi to dla swietego spokoju bo facet nalega. W tym wieku niestety nikt rozsadnie nie patrzy a faceci umia tak pieknie bajerowac. Mysle ze srednia wieku dziewczyny to 18-19 lat.

Gość gość
no jasne kobieta bo kocha a facet nalega wybieracie sobie takich kolesi to nie znaczy, że każdy taki jest!

Gość gość
widoomo ze nie kazdy jest taki, ale nastolatki leca na piekne slowka i piekne oczy.Tak juz jest, natury nie zmienisz!a

Gość czerwień purpura i czerń
ja uprawiałam seks jako pierwsza z moich przyjaciółek, więc żadnej presji rówieśników nie miałam. jak straciłam dziewictwo miałam 17lat. poczułam, że z tym człowiekiem chce przeżyć swój pierwszy raz, więc nie ma na co zwlekać. dziś go kocham. jestem z nim ponad trzy lata i układa nam się.

ja chyba w standardowym wieku - koniec liceum;-) i kolezanki nie mialy nic do decyzji - z reszta bylam tak wychowana - ze seks nie stanowil dla mnie ani tabu, ani czegos majestatycznego - poczulam chec, zadzialaly hormony i pojawil sie wysoki brunet na horyzoncie;-)

Gość gość
ja 23-on 26 :) i jest ok ;)

Nie kieruj sie liczbami zrob to jak bedziesz gotowa ;) My to 1 raz zrolilismy jak ona miala 16 a ja 19 i do dzis jestesmy razem :)

Gość gość
późno r*****eś jak na r****cza :o

Gość gość
Dokładnie-liczy się gotowość- to czy psychicznie jesteś gotowa- facetom łatwiej się do tego podchodzi. My kobietki potrzebujemy zdecydowanie więcej czasu ...

Gość gość
kobiety to akurat szybko tracą dziewictwo w przeciwieństwie do facetów. Wy spotykacie się z dużo starszymi facetami i to w młodym wieku. My musimy poczekać aż zostaniemy uznani za tych starszych facetów.

nie zgodze sie ze kobiety potrzebuja wiecej czsau - tyle ze czasem sa wychowywane tak, ze im sie wmawia ze najlpeij jakby z pierwszym facetem spedzily reszte zycia;-))

Gość gość
Dużo się "wynosi z domu" . Aczkolwiek mi nie było wpajane żeby zrobić to z mężczyzną pewnym, w którym jestem zakochana ale sama z siebie po prostu nie byłam gotowa, hm może późno psychicznie dojrzałam :P Ale wydaje mi się że lepiej później i być pewną niż wcześnie i żałować...

Gość Herr Pietia Goras
najlepszy wiek, gdy jeszcze się używa smoczka, usiąść na smoczek i po krzyku

Gość gość
Średnia w Polsce to 18-19 lat, a nie 16. To by znaczyło, że dzieci ponizej 15 czesto to robia.

Gość gość
no niestety na to wygląda ale to już kwestia indywidualna. Średnia średnią, ale są wyjątki:)

"gość Ale wydaje mi się że lepiej później i być pewną niż wcześnie i żałować..." x a ja uwazam ze za duzo sie przywiazuje do tego pierwszego razu;-) a jesli drugi seks/partner jest przypadkowy to juz ok, bo pierwszy byl wymarzony?;-) to naprawde nie ma jakiegos kolosalnego znaczenia i trzeba ten mit odczarowac - pomijam jakies patologie, typu g***t czy pierwszy seks pod przymusem. poza tym to jest nieprawda ze pierwszy seks piamieta sie najbardziej - ok, mozna sie posmiac z wlasnego nieobeznania w temacie - ale nikt po latach nie analizuje czy czwarty seks byl taki czy owaki, podobnie z pierwszym;-) z ta gotowoscia to tez przesada - nie mozna robic wbrew sobie, ale czekania na jakas mega gotowosc to tez porabane podjescie - hormony podpowidza, a jak rodzice madtrzy to wczesniej pogadaja o antykoncepcji i po sprawie;-)

Gość gość
23

Gość gość
No ty już może uświadomiłaś swoje w wieku 8latek co??

Gość gość
No z jednej strony racja, zbyt długie czekanie i przygotowywania mogą nawet przysporzyć o jakąś depresję. Bo mamy wszystko wymarzone,obmyślone i latami czekamy na tą sytuację. Nie wiem skąd u mnie było tyle strachu o nic :P