Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak można nazwać dziecko Elżbieta? ;/

Polecane posty

Gość gość

Wyczytałam gdzieś, że jak Kate Middleton urodzi córkę to zamierza ją nazwać Elisabeth... pechowiec.gif A ja miałam nadzieję na jakieś oryginalne, ładne, angielskie imię, a nie takie przestarzałe trochę smutas.gif

Gość Mędrzec ze Skierniewic 22
A ty jak masz na imię?

Gość gość
bardzo ładnie mam na imię, w moim roczniku jest dość popularne

Gość gość
Można normalnie jak każde inne imię. Nie widzę w nim nic złego.

Gość Mędrzec ze Skierniewic 22
Gdyby było ładne nie wstydziłabyś się napisać jakie. :D

Gość gość
piszę tu anonimowo, nie potrzebuję potrzeby wpisywania danych osobowych, bo jakiś mędrzec się wymądrza i sam się nie przyzna do imienia :D

Gość gość
*nie mam potrzeby wpisywania

Gość gość
Nie da jej takiego imienia bo Elżbieta II jeszcze żyje a po żyjących krewnych się nie nadaje imion!!!!!!!!!!!!! Będzie Helena, Aleksandra albo Maria

Gość owirishuhszpiw.
No właśnie jak masz na imię autorko. W ogóle co cie obchodzi jak da dziecku na imię mam nadzieję że taki ułom jak ty nie zostanie dopuszczony do rozplodu

Gość gość
owirishuhszpiw. - Przystopuj trochę, kobieto. Wiem, że ma prawo do nazwania dziecka tak jak chce, po prostu moim zdaniem fajnie byłoby nadać dziecku bardziej nowocześniejsze, angielskie imię. Może wybierać spośród wielu naprawdę ładnych imion, dziecko nie musi być Elżbietą Trzecią. Moje imię nie ma tu nic do rzeczy, czy ja jej zabraniam nazwania dziecka Elisabeth? Mnie się bardzo nie podoba to imię, ale jeśli chce kontynuować rodzinne tradycje to nic mi do tego.

Gość owirishuhszpiw.
Ale Kate ma gdzieś twoje zdanie bo jesteś tylko zwykła wieśniara z jakiejś polski, poza tym elisbeth brzmi bardzo ładnie w j angielskim szlachetnie.

Gość gość
A ja bardzo lubię imię Elisabeth, Ellie, Beth... Brzmi podniośle i królewsko, ale ma całkiem normalne zdrobnienia i jest w użyciu, więc nie widzę problemu. Już gorsza Genowefa czy Kunegunda :P

Gość gość
owirishuhszpiw. - nie jestem wieśniarą, zwyczajnie mam swoje poglądy, widzisz gdzieś w moich postach jakąś złośliwość? Dla mnie Elisabeth to staroświeckie imię, a co do tego, że Kate ma gdzieś moje zdanie - prawdę mówiąc to samo można powiedzieć o Twojej opinii, pewnie Kate bierze jeszcze pod uwagę zdanie Wiliama, ale nie czuję się jakoś wykluczona z powodu braku aprobaty dla jej decyzji ;)