Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kiedy plec na USG?

Polecane posty

Gość gość

Ide za pare dni do gina na usg genetyczne, bedzie to 13t3d myslicie ze cos juz bedzie widac?

Gość gość
Nie.

Gość gość
moj lekarz powiedział ze to za wcześnie, ale jeśli chcemy mozna sie pobawic w odgadnięcie płci. powiedział mi wtedy ze wygląda mu na dziewczynkę.na następnym usg potwierdził :-)także u nas się sprawdziło. lekarze jednak nie chętnie tak wcześnie przewidują płeć :-)

Gość gość
ja się dowiedziałam w 21tc, wcześniej w 19tc pokazał... tyłek :D dopiero na 3d/4d lekarz go zmusił do ruchu i zobaczyliśmy sisiorka, potem już na normalnym usg miesiąc przed porodem się potwierdziło, gdy był ze mną mój mąż nie było szans :D

Gość gość
Mi od usg w 12 mówił, że dziewczynka, teraz jestem w 26 tygodniu i nadal się potwierdza.

Gość gość
W 12-13 tygodniu lekarz moze ci cos zasugerowac na podstawie kata odchylenia wyrostka plciowego wzgledem kregoslupa ( wlasciwe narzady nie sa jeszcze wyksztalcone). Jezeli ma doswiadczenie w tych sprawach, to bedziesz miala pewnosc na 80-90 procent. Moj lekarz juz w 11 tyg 5 dniu powiedzial ze bedzie chlop, choc nie kazdy da sie ujawnic tak wczesnie.

Gość gość
ja się dowiedziałam dopiero na usg 4d w 21 tygodniu, wcześniej lekarz nie był pewny bo mały się chował,a na 4d od razu było widać klejnoty :P

Gość gościówa11
Daj znać czy podali Ci płeć, bo też w 13tc będę miała USG i jestem ciekawa czy czegoś mogę się więcej dowiedzieć.

Gość a to wasze ochraniacze
Zalezy od sprzetu jakim dysponuje lekarza. U nas w 13t6 dniu lekarka powiedziala,ze chlopiec na 100%. Dostalismy zdjecie jaderek w worku mosznowym wiec nie bylo innej opcji ;) ale to naprawde dobra lekarka i ma bardzo dobry sprzet.