Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

myśle o aborcji nie wiem co robić ??

Polecane posty

Gość NieDLaCiebie
To daj szanse drugiemu dziecku nie rób mu krzywdy bo przeciez nic nie zrobiło te dziecko..czy nie chciałabyś popatrzeć jak dwoje twoich synków bawi sie na podwórku i pomaga sobie? czy nie chciałabyś zeby twój syn zawsze pomagał twojej córeczce? Te dziecko tez chce życ...znam dziewczyne ktora jest w moim wieku i ma 2 dzieci rok po roku rodziła synka a pozniej córeczke przypominam ma 17 lat moze to patologia ale nie usuneła ciazy pomagaja jej bliscy,rodzina....

Gość gość
mojemu chłopakowi to obojętne może być i może nie być dziecka ... Jak urodzę będzie mi naprawde cięzko ale macie racje usmiech dziecka i ich bez graniczna milosc wynagrodzi wszystko

Gość NieDLaCiebie
Pigi ma racje te dziecko nie zawiniło...pomysl ze te dziecko bedzie podobne do twojego synka? czy zabiłabyś go? zabiłabys swojego synka? kochasz go,prawda? to bedziesz kochała i to dziecko...

Gość do Chce usunąć ciąże
wystąpienie zaburzeń psychicznych, jest to związane z "instynktem" rodzicielskim i macierzyńskim. 100% kobiet po aborcji doświadcza wieloletniego smutku i poczucia utraty, 92% poczucia winy, 81% odczuwa obniżone poczucie własnej wartości, 81% wciąż myśli o abortowanym dziecku, 73% cierpi na depresję. 73% kobiet po aborcji czuje się nieswojo w obecności dzieci i tyleż samo ma wyraźne trudności w przebaczaniu sobie i innym, wzrasta prawdopodobieństwo wystąpienia choroby psychicznej, kobiety częściej dopuszczają się aktów autoagresji: nadużywają alkoholu, korzystają z narkotyków, szybko jeżdżą samochodem, samookaleczają się; kobiety dokonujące aborcji 6 razy częściej popełniają samobójstwo, niż kobiety rodzące, uzależnienia zdarzają się 5 razy częściej po aborcji, niż po porodzie i 4 razy częściej, niż po poronieniu, 30% kobiet po aborcji cierpi na lekomanię, dokonanie aborcji powoduje rzadsze dotykanie żyjących dzieci oraz szybszą rezygnację z karmienia piersią, zaburzenia snu (bezsenność, płytki sen)http://forum.gazeta.pl/forum/w,20823,125938785,125938785,SKUTKI_ABORCJI_WARTO_WIEDZIEC.html

Gość gość
mój synek ma dopiero 3 latka i drugie malenstwo w domu ... moze ktos z bliskich mi pomoze bo sama z dwojka nie dam rady.

Gość do Chce usunąć ciąże
idź na wielodzietni org tylko wyłuz kawę na lawę

Gość gość
Powiedz ,co zrobisz,jaka podjolas decyzje?

Gość gość
"sądziłam,że będą takie opinie ... co niektórzy piszą sensownie !.... a do adopcji nie oddam bo jak je zobacze to napewno będę chciała je zatrzymać" A teraz tłumaczenie: ci co myślą tak jak ja, piszą sensownie. Do adopcji nie oddam, wolę rozerwać na strzępy niż oddać komuś na wychowanie, no bo jak zobaczę to się roztkliwię i będę chciała zatrzymać. Taka ze mnie dobra matka, jestem z siebie dumna! Tylko oklasków mi jeszcze brakuje...

Wyobraź sobie swoje życie za rok. Wyobraź sobie jak wygląda kiedy urodziłaś dziecko. Potem wyobraź sobie życie kiedy usunęłaś. Pojawią ci się obrazy i zobaczysz która sytuacja jest lepsza. To twoja decyzja, ty będziesz ponosić jej konsekwencje i proszę nie pozwól nikomu (w twoim życiu, czy tutaj na kafe) aby nakłonił lub przekonał cię do jakiegoś wyboru. Zajrzyj w swoje serce, w duszę i zobacz co jest lepsze. Do przeciwników aborcji - są kobiety które się po niej załamują, są takie które żyją dalej. Nie ma 100% reguł.

Gość gosc 52
Nie .tego postu powyzej "gość" nie psze autorka tego watku,to ktos sie podszyl...to nie ten styl i nie wierze!To nie sa zarty,zeby tak odpisywac.to jest zycie :(

Gość skyline 123
Mówią, że wyrządzone komuś zło wraca do człowieka i to z większą siłą. U hindusów podobnie, wierzą w karmę.