Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Aborcja a spirala?

Polecane posty

Gość gość

Podejrzewam ze jestem zaplodniona, czy spirala hormonalna sama spowoduje poronienie czy potrzebna bedzie aborcja?

Gość alinka i hania
Jeśli tak się stało to powinno to być obumarłe, w razie mocniejszych krwawień na pogotowie ;) na potwierdzenie zapłodnienia możesz iść do gina. Jak bedzie potrzebna aborcja to już zależy gdzie mieszkasz, polecam jechać do niemiec.

Gość gość
Mieszkam w holandii, tutaj nawet 21 tygodniu mozna liczyc na aborcje. Do gina ide za tydzien dopiero, boje sie ze bedzie duzo krwi i bolu

Gość gość
spiralę się w 90% przypadków wyjmuje a ciąża zostaje. Sama jestem najlepszym przykładem: ciąża w 3 roku noszenia Mireny. Córka 2 latka, zdrowa

Gość gość
Ja kiedys zaszlam biorac tabletki anty, trochę plamiłam, nie wiedziałam co to i lekarz mi powiedział że ciąża mi spłynęła. Brzuch prawie nie bolał, nic nie poczułam haha

Gość gość
szlag by to trafil :D szykuje sie na wakacje a tu takie przykre niespodzianki. Nie wiem co teraz zrobic.

Gość alinka i hania
No to musisz szybko do kliniki jechac i tam niech Cie zbadają. nagla sytuacja, szybko usuną i po sprawie

Gość gość
kocham tematy o aborcjach. Zaraz zleci się kupa matek mówiących że po urodzeniu staniesz się miss świata i bedziesz boagata, zupełnie tak jak one :P

Gość gość
oh nie, gościu ty okrutny morderco

Gość gość
przecież aborcja to coś normalnego. Nie wiem jakie schizy trzeba mieć by dać sobie wmówić że za usunięcie paru komórek pójdziesz do piekła. Po co zgrywać na siłę bohaterke i rodzić skoro nie chcesz, życie masz tylko jedno i muszisz je przeżyć tak jak chcesz

Gość halibutt
No tutaj wszyscy tolerują aborcję ;) Pomimo że jestesmy matkami, wspieramy kobiety które nimi być nie chcą ;) Ja jestem za tańszą antykoncepcją i za aborcją do 21. tyg

Gość alinka i hania
polska wkracza w XXI wiek, trochę spoźniona, tak jak ze wszystkim, ale aborcja i u nas będzie legalna.

Gość NieDLaCiebie
macie n******e w głowie.... pozdrawiam:]

Gość gość
moja koleżanka usuwała ale w belgii, zapłaciła pare eurasów bo była nieletnia jeszcze :D

Gość alinka i hania
i tak powinno być. Moim zdaniem skoro antykoncepcja jest droga to aborcja powinna być legalna i tania. A nie przymus z góry

Gość gość
kto by chcial dzieci. W tych czasach cialo i wolnosc sie liczy. Matki dostaja od swiata tylko wspolczucie, taka prawda, to tak jakby zakonczyly swoje zycie rowno z porodem.

Gość gość
ja tam bym chciała raz w życiu usunąć

Gość gość
Domyślam się że autorka to ta sama osoba która zażyła już tabletkę po a potem poszła na założenie spirali miedzianej.

Gość alinka i hania
autorki już zapewne z nami nie ma

Gość gość
nie, nie ta. Ale to sie chyba czesto zdarza spirala i ciaza? Chcialam sobie wszczepic pod skore implant wydzielajacy hormony ale lekarz odradzal, bo to zaburza plodnosc, a szczerze mam to gdzies bo dzieci nie urodze. Jestem zapominalska co do tabletek. Kolejny powod takie cos sporo kosztuje, tutaj alorcja jest chyba z 500 razy tansza niz taki implant.