Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Skad bierzecie kase na takie reczy jak remont ...????

Polecane posty

Gość gość
Odkładamy minimum tysiaka miesięcznie. No i tak odkładamy rok i co rok cos tam robimy za to a idzie zawsze i zawsze za mało bo dom w budowie. Skąd też bierzemy. Mąż pracuje na budowie jako hmmm wyższy stanowiskiem. A to płytek za 4,5 tysiąca przywiózł a to steropianu kilka paczek a to złomu trochę wywiózł na sprzedaż a to kilka 10 litrowych wiaderek z farba a to narzędzia a to deski a to jakies kable oczywiście wszystko pożyczone pożyczką bezzwrotną :P:P dodatkowo bardzo dużo umie zrobić sam-np. malowanie płytki itp.

Gość gość
pisalam juz jak to wyglada. osatnio zostalo mi w miesiacu ponad 200zl. ale rozeszlo sie bo wypadlo cos niespodziewanego. i ciagle cos. teraz 200zł na wyjazd do tesciow.wiec w lipcu juz nic nie odloze.

Gość życie jest przykre
Życie jest bardzo zaskakujące- zwłaszcza dla młodych ludzi. Ja od roku chodziłam do pracy i zarabiałam 1450zł netto,mój mąż zarabia 1800zł netto. Do tego mama przesyłała mi pieniądze z zagranicy - 1200zł co miesiąc. Razem : 4450zł. Z tego 2000zł przeznaczaliśmy na wynajem+ rachunki. I około 1000zł na jedzenie. Zostawało nam ok 1500zł na przyjemności- z czego zazwyczaj musieliśmy opłacić naprawę auta, benzynę, jakieś ubrania etc.. Generalnie nie było źle. Później w prezencie ślubnym otrzymaliśmy dom od moich rodziców (niestety, ale ze służebnością dziadków, dlatego nie mogliśmy się tam przeprowadzić- ale sama świadomość, że jest nasz była bardzo budująca). W styczniu zaszłam w ciążę, a od kwietnia jestem na L4. Problemy pojawiły się dopiero, kiedy w grę wszedł zus- który wstrzymał mi wypłacanie pieniędzy za okres chorobowy. Do dzisiaj nie otrzymałam żadnych pieniędzy, a my powoli jesteśmy na skraju bankructwa. Na dzień dzisiejszy mamy 2500zł (ponieważ mąż ma też gorszy okres w pracy i zaniżyli mu pensje)- po opłaceniu rachunków 2000zł zostaje nam 500zł na życie. Pomaga nam rodzina. To państwa jest chore.......

Gość gość
siedzimy w brudzie, bo p********y tusk nie da nam zarobić

Gość gość
skąd? stąd, że pracujemy.