Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moni 83

dieta przy refluksie

Polecane posty

Gość moni 83

jakie potrawy gotowaliście dla swych dzieci z refluksem. mój maly ma refluks na pograniczu normy ( zarejestrowano 123 epizody refluksowe).

Gość gość
Mam 22lata i refluks. Zero shurowych warzyw i owocow (chyba surowe moga byc banany i jablka), zero akoholu, papierosow, smazonych rzeczy, zero ostrych przypraw, slodyczy, cytrusow. Ja chyba na to zdechne, bo mi juz leki nie pomagaja

Gość moni 83
no to mam problem mój mały lubi surową marchewkę, i fasolkę szparagową gotowaną, no i jak każde dziecko słodycze.

Gość gość
ja mog.łam przestrzegac diety ale refluks i tak był...chwilami mnie tak żołądek bolał, piekł, treść pokarmowa zawsze "wracała", ze chwilami miałam dosyć. Pomogło mi codziennie picie lnu mielonego. Jedna szklanka i po kilku miesiącach spokój. No ale jeszcze pomogło to, że praktycznie piję tlyko wode niegazowaną

Gość gość
Szklanka piwa w refluksie ro klika dni zdychania. Pijaki chleja codziennie i nic im nie jest a ja jak mam ochote na piwo to musze sie liczyc z tym ze potemz bedzie bolec

Gość moni 83
syn nie ma objawów typu ból brzucha, ulewanie czy zgaga, często chorował na zapalenie ucha środkowego, które jest też spowodowane inną chorobą którą przeszedł w wieku niemowlęcym, no ale skierowali nas na badanie refluksu i jak tu wspomniałam wyszło że na pograniczu normy.

Gość gość
powiem Ci, że chyba każdemu służy co innego. Bo np. nie powinno sie jesć smażonego czy słodyczy, powinno sie jeść conajmniej 3 godz przed spaniem. a gdy ja sie do tego stosowałam to była masakra. Właśnie że jadłam przed snem i wtedy było ok a jak wcześniej to wymioty gwarantowane. Po słodyczach czułam się dobrze, po frytkach też...a gdy jadłam tak jak sie zaleca to czułam sie fatalnie.

Gość moni 83
mały ma takie zalecenie że po jedzeniu min. 1,5 godziny nie może iść spać tylko, że ja czasem nie jestem w stanie tego kontrolować bo on potrafi zasnąć przy jedzeniu.