Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kochani pomocyyyyyyyyyyyyyyy

FATALNA REAKCJA na maseczkę ze spiruliny (algi) Pytanie-

Polecane posty

witam, o 13 zrobilam sobie maseczke ze spiruliny i oleju, twarz zrobila sie czerwona i opuchnieta, jak w tradziku rozowatym z ta roznica ze teraz juz cala twarz jest zajeta, pod oczami opuchniecie i nierownomierny kolor, bardzo dziwnie to wyglada, twarz pulsuje/ rozpiera maseczke mialam rowniez na szyi ale tutaj nic sie nie dzieje, mozliwe ze to reakcja alergiczna od maseczki? trzymalam ja dosc dlugo bo okolo godz

Gość gość
na pogotowie po zastrzyk preciwuczuleniowy

Gość kochani pomocyyyyyyyyyy
aż tak? 2 godz temu czułam sie okropnie, teraz juz lepiej, jestem opuchnieta i czerwone, zwlaszcza okolice oczu/ kosci policzkowe, i policzki kolo nosa ale moze samo zejdzie? W ogole zeby spirulina wywolala taka reakcje... nic wiecej dzis nie robilam/ nie jadlam niczego nowego, lekow, 2 dni temu 2 x paracetamol 500 dziękuje, moze zadzownie do kliniki i zapytam co robic, czy samo przejdzie

Gość gość
wiesz, źle by było, gdyby ci zaczął puchnąć przełyk :( zadzwoń koniecznie

Gość gość
wypij dwie saszetki wapna mi zwykle pomaga a mam reakcje alergiczną na truskawki( cała twarz opuchnięta,czerwona,pełno pęcherzyków ropnych)

Gość rawr
Az gdzinke ? Ojoj. spirulina poprawia krazenie skory itp...wiec wiesz czerwone moglo byc ale to co ty masz to pewnie jal inni pisza,reakcja uczuleniowa...

Tak to jest jak sie czlowiek nie zna :( Najpierw dalam sama spiruline z woda, ale to podraznilo twarz, wiec zmylam i zrobilam spiruline z olejem z dyni, i to swietnie lezalo na buzi, nie sadzilam ze tak sie stanie dzwonilam, jesli nic sie nie zmieni do jutra to mam przyjsc, jako ze nic z oddechem/ sercem etc sie nie dzieje to mam nie panikowac wapno pije 4 zastanawia mnie ze tylko twarz taka jest a szyja zero podraznien znalazlam opis dziewczyny w necie, ktora miala dramatyczna reakcje i musiala wziac leki nastepnego dnia :( mam nadzieje ze mi to przejdzie, jesli bedzie zle to zbiore sie i pojade do lekarza wielkie dzieki za pomoc, nie spodziewalam sie ze cos takoiego moze sie stac

Gość wiedzma pla
nie ma takiej maseczki zeby ja godzine trzymac na twarzy! oszalalas?