Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anka Skakanka.

Do FARBOWANYCH BLONDYNEK: jak często farbujecie włosy?

Polecane posty

Gość Anka Skakanka.

wiadomo, że farbowanie na blond najbardziej niszczy włosy, a ja właśnie pierwszy raz zafarbowałam włosy na blond (Casting L`oreal) i nie wiem kiedy mogę położyć kolejny raz farbę by nie zdewastować włosów;)

Gość gość
wystarczy na odrosty raz na miesiac a raz na pol roku na calosc zeby odswiezyc kolor. nie ma sensu czesciej bo zniszczysz sobie wlosy

Gość giastaa
dokladnie co 40 dni i po 3 razach po 60 zeby wlosy troche odpoczely a potem znawy co 40 dnia 3 razy i znawu 60 dni jeden raz

Gość gość
Przy kolejnych farbowaniach robisz tylko odrosty, to nie niszczy wtedy tak włosów. JA tak robię, a jak mi kolor żółknie, to używam niebieskiego szamponu i odżywki raz na tydzień, i zawsze wyglądają dobrze, a zniszczone nie są. Koleżanka, co farbuje na brąz ma bardziej zniszczone, bo nakłada na całą głowę, gdyż kolor płowieje.

Gość giastaa
a no tak ja mam grube i geste wlosy to tak radze ale jak masz cienkie to wybierz fajne z jak najmniejsza iloscia alkocholu taka najbardziej naturalna :) i farbuj tak co 45 dni i po 3 razach zrub przerwe na 70 dni beda odrosty ale to nic i urzywaj odrzywek dla farbowanych wlosow i szampon tez i od czasu do czasu maseczka na wlosy jak beda dobrze nawilrzone to przerwy nie musisz robic :)

Gość Anka Skakanka.
O kurczę, tak rzadko?:( Ja już po 4 dniach od położenia farby zauważyłam odrastające włosy:( Poza tym ten kolor wyszedł taki sobie i wolałabym inny, bardziej jasny. Czyli tak czy siak powinnam odczekać co najmniej 6 tygodni? Zrobiłam tą farbą: http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=40099 niby bez amoniaku więc powinna być bardziej delikatna dla włosów

Gość Anka Skakanka.
Może jest tutaj ktoś kto farbuje włosy tą, konkretna farbą co ja?;)

Gość gość
Kurcze bo 40dni? ja jak miałam włosy zrobione na blond to co dwa tygodnie robilam odrosty bo nie mogłam na siebie patrzyć.

Gość gość
Kurcze bo 40dni? ja jak miałam włosy zrobione na blond to co dwa tygodnie robilam odrosty bo nie mogłam na siebie patrzyć.

Gość gość
Sama nie farbuj, idz do fryzjera, daj innym zarobic.

Gość Anka Skakanka.
Do fryzjera nie pójdę, bo fryzjer od razu mówi, że trzeba położyć rozjaśniacz, a tego na pewno nie chcę, bo to najgorsze co może być dla włosów. Chciałabym porozmawiać z osobami, które farbują włosy tą sama farbą co ja;)

Gość Anka Skakanka.
hej, jest tu ktoś?;)