Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy moga nas wyrzucic z mieszkania?

Polecane posty

Gość gość

Z powodu problemowo finansowych mam zaleglosci czynszowe na kwote 600zł. Dzis dostalam ze spoldzielni pismo ze " uprzedzenie o zamiarze wypowiedzenia". Uprzedzam ze iz zamierzam wypowiedziec najem lokalu w terminie miesiecznym ze skutkiem roziwazuujacym na koniec miesiaca kalendarzowego w przypadku nieuregulowania naleznosci w podanym terminie, Pomozcie mi to zinterpretowac.

Gość gość
Nie rozumiem - to ty chcesz wypowiedziec czy spoldzielnia?

Gość gość
Masz miesiac na zaplacenie, albo musisz sie wyprowadzic

Gość gość
spoldzielnia.

Gość no co ty ..............
a to jest twoje mieszkanie ? własnościowe?

Gość gość
to jest mieszkanie komunalne.

Gość gość
A macie dzieci?

Gość gość
mamy dziecko.

Gość gość
teraz dzis zaplace 280zł i mam juz zaplanowane ze pod koniec lipca jak dostane kase zaplace 300zł. i jak zaplace ta kwote to nic nie zrobia????

Gość gość
ale jesli teraz do konca miesiaca zaplace nie wyrzuca nas? tylko to jest pismo ostrzegawcze?

Gość gość
napiszcie?

Gość gość
Napisz pismo odwoławcze i zobowiąż się że zapłacisz zaległość w terminie. Podaj konkrtne daty spłaty. Wtedy was nie wywalą.

Gość gość
ale przeczytaj dokladnie to co napisalam w 1 poscie. Uprzedzam ze iz zamierzam wypowiedziec najem lokalu w terminie miesiecznym ze skutkiem roziwazuujacym na koniec miesiaca kalendarzowego w przypadku nieuregulowania naleznosci w podanym terminie,

Gość gość
Jak już dostaje się pismo, to trzeba na pismo odpowiedzieć na piśmie - tak to juz w Polsce jest. Dobrze radzę. Napisz coś takiego " ODWOŁANIE W nawiązaniu do pisma z dnia... dotyczącego... uprzejmie proszę o wstrzymanie i cofnięcie decyzji o... Jednocześnie zobowiązuję się spłacić zaległość w terminie do... w dwóch ratach: pierwsza w wysokości ... do dnia, i druga w wysokości .. do dnia... . Uprzejmie proszę o pozytywne rozpatrzenie mojego odwołania. Z poważaniem, ."

Gość gość
uprzedzenie o zamiarze wypwoiedzenia.

Gość gość
up

Gość gość
nie martw się rozłoża ci na raty ale musisz się z nimi skontaktować, miałam też taką sytuację zadzwoniłam do odpowiedniego działu telefon był na tym piśmie i tam mi poradzili co napisać, spłaciłam w 3 ratach i po problemie ale musisz się z nimi skontaktować żeby sobie nie komplikować sprawy, nic się nie martw nie taki wilk straszny, przedstaw swoją sprawę, wszędzie są tylko udzie

Gość gość
spoldzielnia jest blisko przedszkola corki i jutro jak ja rano zawiaze popjade tam i pogadam.

Gość gość
dzis zaplacilam 290zł.

Gość gość
a kogo to obchodzi? Nie placisz? Na bruk powinni wywalac, bachory rowniez. Ja mam kamienice i nie patyczkuje sie z lokatorami. Nie placi, zegnamy sie i tyle :D

Gość gość
idż i popros o ugodę i rozłożenie zadłużenia na raty ale bieżący czynsz musisz płacic terminowo

Gość gość
chce teraz w poniedzialek zaplacic 300zł.' co tydzien moge placic po 300zł.

Gość mogą a nawet powinni
Was wyrzucić :O pasożyty :( i pewnie konkubent teraz na czarno robi :O i ile masz tego długu? 290zapłaciłaś, 300 zapłacisz w pn, a potem co tydzień po 300? to masz 600zł czy 6000? od października lokatora bez praw do lokalu można usunąć z lokalu i zakwaterować w noclegowni dla bezdomnych. i o jakieś spółdzielni pluskwo piszesz? chodzisz do zarządu budynków należących do puli miejskiej mopsiaro zawszona

Gość gość
600zł mam do zaplacenia. po 1 niejestem zadna mopsiara- zadnego zaislu od nich nigdy nie bralam. gdyby kazde oosby co maja chwilowe problemy finansowe i nie placa za czynmsz wyrzucali na bruk to by byl jeden siwlki bajzel.