Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

tabletki antykoncepcyjne

Polecane posty

Gość gość

cześć :) od 2 miesięcy biorę tabletki i dzisiaj powinnam zacząć nowe opakowanie po 7 dniach przerwy, ale niestety zapomniałam kupić a potem już nie miałam jak i nie wzięłam. Jutro zamierzam kupić . Chciałabym sie poradzić co zrobić w takiej sytuacji, czy po prostu zacząć dzień później (jutro) , bo czytałam że nie można nadrabiać biorąc dwie na raz.

Gość gość
Nawet trzeba wziąć dwie naraz, ale niczego tym nie nadrobisz. Przez tydzień stosuj dodatkowe zabezpieczenie, najlepiej prezerwatywa. Gorąco polecam również lekturę ulotki. Znajdziesz tam WSZYSTKIE potrzebne informacje.

Gość gość
no właśnie na ulotce jest napisane że nie można dwóch na raz ; /

Gość gość
Jakie tabletki bierzesz? I nie na ulotce tylko w ulotce.

Gość gość
sylvie 20. po prostu chciałam się dowiedzieć czy jutro jak już kupię to czy mam wziąć dwie na raz

Gość gość
"Tydzień 1 Ostatnią pominiętą tabletkę należy przyjąć możliwie jak najszybciej, nawet jeśli to oznacza zażycie dwóch tabletek w tym samym czasie" Jesli tabletki bierzesz wieczorem to rank bierzesz pominieta, a wieczorem normalnie druga. Dodatkowo zabezpieczas się przez 7 dni. Jesli tabletkę bierzesz rano to bierzesz dwie naraz i też dodatkowo sie zabezpieczasz przez 7 dni. To wszystko jest w ulotce.

Gość gość
ok, dzięki :)

Gość gość
Ustawcie sobie sygnał w telefonie ,abyście zawsze pamietali o tabletce.Chcesz prowadzić bezpieczny sex a tracisz pamięć.W innym przypadku dziecko ci będzie przypominać